Wat gebeurd er tijdens een voorjaarsbeurt?

Tijdens een voorjaarsbeurt van jouw tuin worden er verschillende werkzaamheden verricht. Zo wordt de gehele tuin klaargemaakt voor de bloeiperiode. Een professionele voorjaarsbeurt kan er voor zorgen dat jouw tuin gedurende de lente en zomer extra mooi bloeit, dat wil jij toch ook? Wij kiezen ervoor om onze voorjaarsbeurt te laten uitvoeren door RR Tuin & Design. Zo worden er geen fouten gemaakt tijdens het ontwerpen van de tuin en wordt er wél kwaliteit geleverd.

Het snoeien van beplanting

Heeft u wel eens van de term “snoeien is groeien” gehoord? Wanneer beplanting op een juiste wijze gesnoeid wordt stimuleert dit een groei. Een plant steekt al zijn energie in het teruggroeien van takken en bloemen. In combinatie met een juist bodemleven kan resulteren in een langere en gezondere bloei. Planten zullen langer en intenser bloeien. 

Verticuteren en maaien van uw gazon

Allereerst wordt het gazon gemaaid, vind jij versgemaaid gras ook zo heerlijk ruiken? Wij wel. Na het maaien wordt de verticuteermachine tevoorschijn gehaald. Deze machine maakt dunne sneden in het grasveld. Gras en onkruid worden hierdoor uit het gazon getrokken en het gras wordt uitgedund. Dit wordt hierna opgeruimd en indien nodig wordt er een tweede ronde geverticuteerd, ditmaals haaks op de vorige snede. Na opnieuw geverticuteerd te hebben wordt er indien nodig wat graszaad gestrooid en mogelijk wat kalk. Kalk gaat de groei van mos tegen en door het graszaad krijgt u een mooi dicht gazon. Het enige wat nu nog gedaan hoeft te worden is het regelmatig beregenen en uw gazon is klaar voor de lente en zomer!

Schoonmaken met een hogedrukspuit

Mocht het nodig zijn dan kan uw bestrating, tuin of huis altijd worden schoongemaakt met behulp van een hogedrukspuit. Gedurende de winterperiode kan groene aanslag vormen op uw muren of bestrating. Wil je deze verwijderen? Kies dan altijd voor een milieuvriendelijke methode zoals een borstel, azijn of een hogedrukspuit, gebruik geen vergif en pas op met onkruidbranders. Ook kunt u ervoor kiezen om een stoomapparaat te huren. In tegenstelling tot een hogedrukspuit wordt hier gebruik gemaakt van warmte zodat zelfs de hardnekkigste vlekken van uw stenen of bestrating verdwijnen.