Veel gemaakte fouten bij het maken van een tuinontwerp

Wanneer jij een mooie tuin wilt aanleggen, zul je eerst een tuinontwerp moeten hebben. Dit kun je laten maken door een ontwerpbureau of een hovenier, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag. Dan is het wel verstandig om je goed in te lezen, daarom vertellen we je in dit artikel welke fouten vaak gemaakt worden bij het maken van een tuinontwerp. Zo weet jij wat je in ieder geval niet moet doen wanneer je zelf een tuinontwerp gaat maken! 

Hemelwaterafvoer

In Nederland krijgen we steeds meer te maken met heftige regenval in korte periodes. Tuinen hebben moeite om dat water op een natuurlijke manier af te voeren. Zorg dus dat je hier in je tuinontwerp rekening mee houdt door slimme oplossingen te plaatsen, zoals bijvoorbeeld afvoertegels. Zo voorkom je dat je de tuin na aanleg nog moet veranderen omdat het regenwater niet goed afgevoerd wordt. Wanneer je jouw tuin laat ontwerpen door Dirk Luijendijk, weet je zeker dat dit goed geregeld wordt en kan tevens rekening worden gehouden met het juiste beregeningssysteem

Positionering van het terras 

Een terras wordt vaak zonder erover na te denken aan de woning getekend. Er wordt dan vaak niet niet goed nagedacht over het tuinset die dan pal voor de tuindeuren komt te staan. Daarnaast blokkeert een terras het uitzicht op de rest van je tuin. Denk dus goed na over waar je het terras in jouw tuin kan en wil plaatsen. 

Wensenlijst

Stel vooraf een lijstje op met alles wat jij in je tuin wilt terug laten komen. Door dit vooraf op te schrijven, zul je niks vergeten en dit later nog moeten toevoegen. Zorg ervoor dat alle aandachtspunten op jouw lijstje komen en kijk voor inspiratie of tips eens rond op het internet. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. 

Budget

De aanleg van jouw droomtuin gaat hoe dan ook geld kosten. Je bespaart nu wel geld door de tuin zelf te ontwerpen, maar de aanleg zul je (deels) moeten uitbesteden. Ook de planten, tuinmeubels en andere benodigdheden kosten geld. Door vooraf een budget op te stellen en hier rekening mee te houden bij het maken van het ontwerp voor jouw tuin, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Het zou natuurlijk zonde zijn als je jouw tuin niet af kunt maken omdat je al over je budget heen bent gegaan.