Hoe repareer je een beschadigde auto wrap?

Een beschadigde auto wrap kan er niet alleen onaantrekkelijk uitzien, maar kan ook de integriteit van de wrap in gevaar brengen. Het is belangrijk om beschadigingen zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat jouw BMW carwrap er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Hieronder volgen enkele stappen die je kunt volgen om een beschadigde auto wrap te repareren.

Inspecteer de schade

Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om de schade zorgvuldig te inspecteren om te bepalen wat voor soort reparatie nodig is. Als de schade klein is, zoals een kleine kras of een scheur, kan deze mogelijk eenvoudig worden gerepareerd. Als de schade echter groter is, zoals een grote scheur of een deel van de wrap die is losgekomen, kan deze mogelijk niet worden gerepareerd en moet het deel van de wrap worden vervangen.

Verzamel de benodigde materialen

Afhankelijk van de aard van de schade, heb je mogelijk enkele materialen nodig om de wrap te repareren. Kleine krassen en scheuren kunnen bijvoorbeeld worden gerepareerd met een vinyl reparatieset en grote scheuren kunnen mogelijk worden gerepareerd met een lijmpistool. Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met repareren.

Reinig het beschadigde gebied

Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om het beschadigde gebied grondig te reinigen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte spons of een microvezeldoek om het gebied schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende materialen of producten, omdat deze de wrap kunnen beschadigen.

Repareer kleine krassen en scheuren

Als de schade klein is, zoals een kleine kras of een scheur, kan deze eventueel worden gerepareerd met een vinyl reparatieset. Volg de instructies van het reparatieset zorgvuldig en zorg ervoor dat je de reparatie goed uitvoert.

Repareer grote scheuren

Als de schade groter is, zoals een grote scheur of een deel van de wrap die is losgekomen, kan deze mogelijk worden gerepareerd met een lijmpistool. Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op het beschadigde gebied en druk de wrap stevig op zijn plaats. Houd het gebied enkele minuten stevig vast totdat de lijm droog is.