Duurzame materiaal voor tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. Van bamboe, hout, aluminium tot metaal en kunststof. Het ene materiaal is duurzamer dan het andere materiaal. Bij een duurzaam huis past ook een duurzame tuin. Hier vind je enkele tips die je kan gebruiken als je opzoek gaat naar een duurzame tuinset. 

 

Bamboe

Bamboe is een erg duurzaam materiaal. Bamboe is een grassoort die snel groeit en weinig water nodig heeft. Bamboe meubelen zijn mooi en sterk en is bestemd tegen slecht weer. Kies wel materialen die weersbestendig zijn, anders kan je dit in de toekomst veel geld kosten. Dit zijn veel gemaakte fouten!

 

Kunststof meubelen

Kunststof is een ongelofelijk sterk materiaal en is in veel kleuren beschikbaar. Kunststof tuinmeubelen zijn gemaakt van plastic wat niet snel vergaat maar wel kan slijten of kapot kan gaan. Dit materiaal is dus minder duurzaam. Maar als de kunststof tuinmeubelen naar de milieustraat brengt als ze vervangen moeten worden dan is het materiaal wel recyclebaar. Meer weten of kunststof tuinmeubels? Kijk op Extrawonen.nl

 

Hardhout

Hardhout is absoluut een duurzaam materiaal voor tuinmeubelen. Ze hebben een lange levensduur, komen uit een beheerd bos, zitten lekker én zien er ook nog eens mooi uit. Wat wil je nog meer?! Het enige nadeel is dat het wel wat onderhoud nodig heeft. Zo moet je de hardhouten tuinmeubelen in de winter wel binnen zetten of afdekken, kan je het beste de meubels niet laten drogen in de zon en moet je de meubels regelmatig behandelen met olie of verf. Wanneer de je tuinset goed onderhoud heb je er erg lang plezier van. 

 

Metaal 

Aluminium is een sterk en licht materiaal, maar het produceren kost enorm veel energie. Hierdoor is dit materiaal minder duurzaam. Als je de meubels goed onderhoud kunnen ze wel heel lang meegaan. 

Meer duurzame tips nodig voor je huis of voor rondom je huis? Kijk op Duurzaambouwen-online.nl voor de leukste duurzame inspiratie tips.