Buitenmeubels maken van pallets

Een van de beste dingen aan pallettuinmeubilair, is dat je meubels kunt bouwen die er uniek uitzien en precies de grootte zijn die jij nodig hebt. U kunt zo fantasierijk zijn als u wilt met zowel het ontwerp als de afwerking, zodat u uiteindelijk iets krijgt wat echt op maat gemaakt is. Er zijn zoveel dingen die je van pallets kunt maken, maar hier zijn een paar van mijn favoriete ontwerpen ter inspiratie:

 

Een verticale plantenbak

Door één pallet te kantelen en enkele houten planken onder de horizontale stutten te bevestigen, kunt u een plaats besparende verticale plantenbak creëren die een toevluchtsoord is voor uw kruiden.

Een barbecue hulpje

Op precies dezelfde manier als de verticale plantenbak is deze barbecue buddy de eenvoudigste opbergoplossing voor elke buiten kok. Door het opnemen van enkele haken kunt u ook uw barbecuegereedschap gemakkelijk opbergen. 

Een tuinbar

Veel mensen dromen van een bar buiten, en met slechts vijf pallets kun je dat realiseren. Vier verticaal en eentje horizontaal boven op en voilà. Om het wat leuker te maken kun je het in een willekeurig aantal tropische tinten schilderen.

Een knuffelstoel

Maak een basis voor uw stoel door een of meer pallets te gebruiken en voeg dan gewoon een andere pallet toe om een rugleuning te creëren. Maak het af met een van onze buitenzitkussens ter grootte van een pallet en wat strooikussens voor een gezellige zitplaats voor twee personen.

Pallet tuinbank 

Combineer gewoon twee knuffelstoelen en je hebt een bank die comfortabel is voor vier personen.

Een comfortabele hoekbank

Als u een intiem hoekje wilt creëren waar al uw familie en vrienden zich kunnen ontspannen en tot rust komen, groepeert u drie knuffelstoelen. U heeft één extra pallet nodig om het ontbrekende rug paneel in te vullen.

Uw pallets op maat maken

De meest voor de hand liggende manier om het aan te passen is met een paar lagen van uw favoriete gekleurde houtbehandeling of verf. U hoeft zich niet vast te houden aan één tint, want u kunt afwisselend planken in verschillende kleuren schilderen voor een gestreept effect. Als dat eenmaal droog is, kunt u stapels zachte kussens, dikke gooien en zitkussens toevoegen om de comfortfactor te verhogen. 

Kijk voor meer handige DIY tips op https://klussersplatform.nl of https://papatotaal.nl