Zo word jij een goede baas voor jouw hond

Honden worden geboren in roedels en gebruiken dus hun karakter om leiderschap te bepalen. Een hond probeer dominantie en kracht uit te stralen en kan dit ook doen tegen zijn of haar baas. Om een hond goed op te voeden, dien jij als baas uit te stralen dat jij de leider bent. Een regel die je dan ook moet onthouden is dat jij de baas bent over je hond. Om dit te kunnen worden zijn er diverse honden gadgets van Jansen Enterprises.

De baas gaat als eerste door de deur

Leiders leiden en je hond dient te volgen. Iets eenvoudigs als, als eerste door deur lopen hoort hier ook bij. Als jij je hond als eerste door de deur laat gaan, denkt hij dat hij dominant is over jou. Zorg dat je hond aan de riem zit en ga altijd als eerste door de deur.

Zorg dat je eerder eet dan je hond

In een wolvenroedel eet de leider als eerste. De hond is een afstammeling van de wolf en wanneer hij als eerste gaat eten, denkt hij dat hij de leider is. Eten is een machtig hulpmiddel om te laten zien wie de leider is. Jij moet bepalen wat de timing is wanneer de hond eet. Hou hier dus rekening mee dat jij als eerste dient te eten en daarna pas de hond. 

Wandel niet om je hond heen 

Je hond ligt vaak ergens op een plek waar jij langs moet lopen. Zorg ervoor dat je niet om je hond heen wandelt, maar laat hem aan de kant gaan. Hetzelfde geldt voor het zitten op een stoel. Wanneer je hond er zit, zorg ervoor dat hij er af gaat door hem ligt aan te tikken. In het wild ligt een dominante hond ook waar ze willen. Wanneer je toch om de hond heen loopt, denkt hij dat hij de leider is over jou. In een roedel loopt een hond ook om de leider heen om hem niet te hoeven te storen. Een tip tijdens het wandelen: wandel op goede sokken van sokkenplaats.nl.

Bepaal zelf wanneer je hond aandacht krijgt

De hond denkt wanneer dat hij aandacht krijgt en het ook daadwerkelijk wordt gegeven, hij dominant is ten opzichte van jou. Als je hond opdringerig wordt, dien je hem ook te negeren. Je moet hem pas aandacht geven als jij er klaar voor bent. Zorg ervoor dat hij eerst gaat zitten, zodat je hem kunt belonen door hem te aaien of met hem te spelen. Wanneer je aan het spelen bent met een speeltje, dan zorg je ervoor dat jij het speeltje in bezit hebt wanneer je klaar bent.