Zo dek je een mooie kersttafel

De kerstdagen zijn leuk en gezellig, maar het brengt soms ook de nodige spanning met zich mee. De kerstcadeaus moeten perfect ingepakt worden, het interieur moet kerst-proof zijn en het kerstdiner moet voorbereid worden. Weet jij niet waar je moet beginnen met het dekken van een kersttafel? Lees hieronder enkele tips. Dan is dat al een hele zorg minder. 

 

1. Het tafelkleed

De basis van een kersttafel begint met een tafelkleed. Meet van tevoren even de lengte op van je tafel. Een kleed mag altijd wel over de rand hangen. Dit staat net wat netter en luxer. Een tafelkleed hoef niet duur te zijn. Een mooi linnenkleed in wit, glitter of rood geeft al veel sfeer. 

 

2. Gebruik een onderbord

Wanneer je het vuile servies weg haalt is het altijd wel mooi als er nog iets op tafel staat. Gebruik daarom een onderbord. Op deze manier blijf je ook langer tafelen. 

 

3. Pak je mooiste servies uit de kast

Na het onderbord komt het servies waar je van eet. Kies voor één soort servies, ander staat het al snel rommelig. Pak het mooiste servies en de mooiste glazen uit je kast en creëer een eenheid op tafel. Het hang af van het aantal gangen hoeveel servies je nodig hebt. Vergeet ook het extra bordje niet voor het brood. Rechtsboven staan meestal de glazen. Zet naast het wijnglas ook en waterglas. 

 

4. Decoratie

Wanneer het tafelkleed ligt en het servies staat is het tijd voor de decoratie. Er komt meestal veel eten op tafel dus houdt het subtiel. Gebruik ook leuke mandjes voor het brood, mooie servetten en leuke kaarsjes voor op tafel. Je kan het zo gek maken als je wilt!

Kerst 2020 zal een bijzondere kerst worden. Geniet met je gezin! Kijk voor meer leuke kerst gerelateerde artikelen op Woongerelateerd.nl en op Woonbunker.nl.