Welk type motor past bij mijn rijstijl? 

Kom jij het liefst overal met de motor of rijd je eigenlijk alleen als de zon schijnt, het niet te koud is en niet te warm is? Iedere motorrijder heeft andere voorkeuren en eigenlijk ieder mens heeft een eigen rijstijl. Toch onderscheiden we in dit artikel drie manieren van rijden, om zo tot het beste advies voor jou te komen. Zorg bij een langere stilstand tijdens de winter, dat de motor accu altijd aan de lader staat. Mocht de accu toch kapot gaan dan kun je eenvoudig een nieuwe motor accu kopen

Voor de snelheidsduivels 

Kan een motor voor jou niet snel genoeg zijn? Veel power, veel snelheid door de bochten en het liefst zo min mogelijk remmen, echt iets voor de sportieve rijders. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een sport en een supersport variant. Ben je een beginnende rijder, met weinig ervaring? Ga dan voor een lichtere motor met minder power, het belangrijkste is dat je ten alle tijden controle hebt over de machine. Oefen zo veel en zo vaak mogelijk, zodat je op den duur harder door de bochten kan. Een motor is tijdens de eerste paar ritten altijd even wennen. Bij een sportieve motor lever je vaak wel in op het comfort tijdens het rijden. 

Op de relaxte zondag

Hou je meer van rustig rijden op bijvoorbeeld een zonnige dag? Dan is een chopper of cruiser misschien wel wat voor jou. Een bekend merk is Harley Davidson, zij brengen al sinds begin vorige eeuw dit soort motoren uit. Ook Harley Davidson motoren komen soms voorbij met flinke herrie en grote snelheden, maar ze zijn eigenlijk gemaakt om mee te cruisen. Een rechtere zit en een breed zadel bieden een zo goed mogelijk comfort. 

Rijd je liever niet over de weg ? 

Offroad rijden is heel anders dan het rijden over de weg. Je hebt een beter evenwicht nodig en nog meer controle over de motor. Zeker als je ook wilt springen of stunts wilt uithalen. Ook rijden noppenbanden niet erg comfortabel over de weg. Vandaar dat een setje supermoto banden geen overbodige luxe is als je ook over de weg wilt rijden. Je kunt gaan voor een crosser of enduro met kenteken, dan mag je ook met de motor over de weg rijden. Zonder kenteken mag je niet buiten privéterrein/crossbanen rijden met de motor.