Wat kan ik doen als mijn jacuzzi kapot is?

Wanneer je na een lange dag lekker van de jacuzzi wilt genieten, kan het erg vervelend zijn wanneer je ontdekt dat een onderdeel van de jacuzzi kapot is waardoor je niet meer optimaal van de jacuzzi kunt genieten. Je wilt dan natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Wellicht kun je eerst zelf kijken wat er mis met de jacuzzi, maar wanneer het probleem niet gemakkelijk te achterhalen is dan is het raadzaam om een expert op het gebied van jacuzzi reparaties als Spa Care Brabant in te schakelen. In dit artikel vertellen we over de meest voorkomende problemen. 

De jacuzzi lekt

Het ontdekken van een lek bij de jacuzzi is vaak gemakkelijk te zien. Zo een lek kan echter op veel verschillende plekken in de jacuzzi zitten. Hierdoor is het ook niet gemakkelijk te achterhalen wat nu precies de oorzaak van het lek. Wanneer het duidelijk is en het is gemakkelijk te verhelpen dan kan het geen kwaad om zelf het lek te verhelpen. Op het moment dat de oorzaak van het lek niet duidelijk is dan kan het beste een expert worden ingeschakeld. 

Installeren van nieuwe onderdelen

De reden dat de jacuzzi niet goed meer werkt, kan ook te maken hebben met een defect onderdeel. Een jacuzzi onderdeel moet je echt altijd laten vervangen door een een monteur die gespecialiseerd is in het maken van jacuzzi’s. Zo kunnen er geen fouten worden gemaakt, waardoor de jacuzzi nog verder in verval raakt. Daarbij kun je bepaalde onderdelen vaak voor een fixed prijs laten vervangen, hierdoor maak je geen extra kosten als de monteur een tegenvaller heeft. 

Regelmatig onderhoud aan de jacuzzi uitvoeren

Het feit dat de jacuzzi een keer kapot gaat kun je niet voorkomen, maar je kunt wel zo lang mogelijk uitstellen. Hiervoor kun je ook kiezen om een onderhoudsabonnement af te nemen. Het moment dat je een nieuwe jacuzzi moet nemen kan dan worden uitgesteld. Bij een dergelijke onderhoudsbeurt worden alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en voorzien van een beurt.