Wat doet een weddingplanner?

De bruiloft moet voor velen een van de mooiste, zo niet dé mooiste dag van hun leven worden. Je wilt dan ook voorkomen dat je zelf de hele dag bezig bent met het regelen en in de gaten houden van allerlei zaken, om deze reden huren veel mensen een weddingplanner in, deze zorgt dat alles tijdens de trouwdag goed verloopt zodat je zelf kan genieten van je bruiloft.

Wat doen ze precies?

Een weddingplanner helpt en ondersteunt je bij het organiseren van de bruiloft, ze nemen het bruidspaar hier veel werk uit handen. Een weddingplanner verzorgt de bruiloft van A tot Z en houdt rekening met het bepaalde budget. Tijdens het eerste gesprek zal als eerste alle wensen en ideeën besproken worden, daarna zal de weddingplanner op zoek gaan naar de perfecte trouwlocatie en eventueel feestlocatie, een trouwfotograaf, eventueel vervoer, entertainment voor overdag of ‘s avonds etc. Hierbij probeert de weddingplanner zo goed mogelijk alle wensen van het bruidspaar uit te laten komen. De weddingplanner zal ook een draaiboek opstellen met alles wat er die dag gebeurd moet worden zodat alles in goede banen wordt geleid.

Advies

Je kan natuurlijk ook een vriend of familielid aanwijzen om de weddingplanner te worden, echter kiezen de meeste veel een professionele weddingplanner. Het voordeel hiervan is dat deze vaak al veel contacten en ideeën heeft, aangezien deze al veel bruiloften heeft begeleid. Vaak hebben ze dus al ideeën over bepaalde trouwlocaties en hebben ze veel contacten met bijvoorbeeld trouwfotografen, bruiloft DJ’s en bands etc.

Taken met betrekking tot planning

Tijdens een bruiloft spelen er heel veel zaken, een goede planning is daarbij heel belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Globale planning vanaf het begin tot na de bruiloft, inclusief deadlines en bepaalde
  • doorlooptijden zodat er op tijd begonnen kan worden met langdurige zaken, zoals de bruidsjurk.
  • Opstellen van een draaiboek. Hierin staat alles over wat er moet gebeuren gedurende de hele dag, inclusief wat, wie, waar en hoe. De logistieke planning wordt ook vaak hierin beschreven, alles moet op de juiste tijd op de juiste plaats zijn.
  • Budget beheer, dit is heel belangrijk. Een bruidspaar stelt vooraf altijd een bepaald budget op welke niet mag worden overschreden, het is de taak van de weddingplanner dat dit niet gebeurt.
  • Plannen van een eventuele huwelijksreis. Dit hoort ook bij het takenpakket van de weddingplanner, mocht het bruidspaar hier voor kiezen natuurlijk, vele willen dit zelf in handen hebben.