Waar wordt een schaftkeet voor gebruikt en waarom is het zo handig?

De schaftkeet zie je met name in de bouwwereld veel. Van timmermannen tot metselaars, allemaal zijn ze bekend met de schaftkeet. Een schaftkeet heeft meerdere functies. In onderstaand artikel vertellen we je daar wat meer over.

De meest bekende functie van een schaftkeet is dat deze dient als kantine voor het bouwpersoneel. Zo kan het personeel in welke weersomstandigheid ook, zich even terugtrekken en een kopje koffie of de boterham uit de koelbox pakken. 

Verplaats uw schaftkeet eenvoudig met een heftruck van Spapens verhuur nabij Tilburg.

Andere naam voor de schaftkeet

Een schaftkeet wordt ook wel bouwkeet genoemd, omdat deze in de bouw naast kantine ook gebruikt kan worden om dure bouwmaterialen in op te bergen. Omdat de bouwkeet verplaatsbaar is, kan hij naar ieder nieuw bouwproject worden vervoerd. Vaak zie je ook dat het personeel de bouwkeet persoonlijk maakt; dit kan door eigen keukenattributen mee te nemen, posters op te hangen en meubilair als tafel en stoelen in de schaftkeet te plaatsen. Zeker op een grote bouwplaats, waar diverse bouwbedrijven op aanwezig zijn, is het prettig als er een eigen keet is. De plek om je koelbox neer te zetten en waardevolle bezittingen achter te laten. Maar ook de ruimte die tegen een stootje kan en weinig onderhoud vraagt. Hier hoeft niet dagelijks een schoonmaakploeg doorheen, geen vloerbedekking waar van alles in komt of waar de schoenen vooruit moeten, maar gewoon praktische en sterke materialen die gebruiksvriendelijk zijn voor iedere bouwvakker.

De voordelen van een eigen schaftkeet

Door een eigen schaftkeet te kopen, hebben je werknemers altijd een pauzeplaats. Daarnaast voldoet de schaftkeet aan de strenge veiligheidseisen die op de bouwplaats gelden. Door pauzes te nemen wordt iedereen productiever. Ook is het voor de onderlinge werksfeer bevorderend als er een vaste keet is waarin men eet, drinkt en verhalen met elkaar deelt.

In verschillende modellen verkrijgbaar

De bouwkeet is in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. Ook de gebruiksfuncties verschillen per model. Zo zijn er bouwketen met een toilet of met kantoor te koop. Is het een voorwaarde dat de keet een magazijn heeft? Dan is dit model ook te koop. Ook het aantal personen wat in de keet kan verschilt. Zo heb je bouwketen voor 6 personen, maar ook een groter gezelschap van 14 personen kan aan een passende keet komen.