Waar let je op het bij het kopen van een nieuwe boot?

Ben je van plan om een nieuwe of een tweedehands boot te gaan kopen. Weet je alleen niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe boot? In dit artikel een aantal algemene tips die houvast geven bij kopen van de juiste boot uit het grote aanbod boot occasions.  

Wat is er beschikbaar? 

Wanneer je zeker weet dat je een boot gaat kopen is het belangrijk om je wensen duidelijk in kaart te brengen en om te kijken of dit overeen met het aantal beschikbare boten en dit ook haalbaar is met je beschikbare budget. Je kunt hierbij beginnen met je online te gaan oriënteren of door een bezoekje te brengen aan een makelaar met een groot aanbod boot occasions.  

Technische aandachtspunten bij het kopen van een boot

Een boot beschikt normaal gesproken over behoorlijk wat apparatuur, daarom is het ook behoorlijk belangrijk dat dit goed wordt nagelopen voordat je de boot daadwerkelijk gaat kopen. Dit kun je doen door alle technische ruimtes na te lopen en te controleren op eventuele beschadigingen. Wanneer dit er allemaal goed uitziet, kun je ook een proefvaart aanvragen. Gedurende de proefvaart zullen dan direct enkele mankementen aan het licht komen. Het controleren van deze punten is vaak vooral van toepassing wanneer je koopt bij een particulier, wanneer je een boot gaat kopen bij een dealer zullen ze deze mankementen vaak al verhelpen en anders van tevoren aangeven. Deze technische aandachtspunten kunnen tevens worden opgemerkt gedurende een zogenaamde aankoopkeuring. 

Waarom kopen bij een dealer? 

Het kopen bij een dealer of specialist brengt automatisch meer zekerheid met zich mee dan het kopen bij een particulier. Een dealer is namelijk niet van plan om zijn goede reputatie te laten varen om gemakkelijk een boot te kunnen verkopen. Ze zullen altijd een bepaalde kwaliteit willen leveren om hun goede reputatie te behouden en meer klanten te verkrijgen. Dit is uiteraard niet het geval wanneer je een nieuwe boot koopt bij een particulier die zo snel mogelijk van zijn boot af wilt.