Waar koop ik vintage meubels?

Vintage meubelstukken, dat maakt je woonkamer nou écht van jou! Vintage is niet iets wat je zomaar tegen het lijf loopt en daarom bespreken we in dit artikel drie manieren waarop jij aan je vintage meubels kunt komen.

Eigenzinnige meubels bij de speciaalzaak

Vintage meubels zijn authentieke meubelstukken uit de tijd waarin ze gemaakt zijn. Goede voorbeelden zijn: de Apothekerskast uit de 18e eeuw, de ei-vormige stoelen uit de jaren 50 en de industriële hanglampen uit de 19e eeuwse fabrieken. Het mooie van vintage is, dat je allerlei verschillende woonstijlen met elkaar kunt combineren zonder dat het er gek uitziet. Een vintage woonstijl die zich daar in het bijzonder goed voor leent, is de Mid-Century stijl van Studio9Design. Mid-Century is tijdloos en daarom heel modern; het past in elk interieur! Een ander voordeel van deze woonstijl: het is compleet eigen. Je zult dezelfde meubels niet snel bij een ander vinden en dat maakt Mid-Century meubels zo’n toffe aanwinst voor jouw interieur.

De kringloop

Vintage en tweedehands meubelstukken zijn niet helemaal hetzelfde, maar een plek waar je zeker originele meubels kunt vinden is de kringloop. Je weet maar nooit wat voor pareltjes ertussen zitten; wie weet vind jij er wel die staande lamp met oranje kap uit de jaren 60 of die klassieke lederen stoel met hoge leuning. Een meubelstuk hoeft niet eeuwen oud te zijn om als vintage bestempeld te worden; zolang het maar in originele staat geleverd wordt en niet net uit de fabriek is gerold. Een bezoekje aan je lokale kringloop voor tweedehands meubelstukken kan het dus zeker waard zijn!

Zelf opknappen

Heb je zelf nog antieke boekenkasten, grote houten salontafels of dressoirs in huis? Dan kun je ze ook zelf opknappen! Het is een kwestie van schuren, beitsen of schilderen, andere deurknoppen en poten eronder en voila – je hebt je eigen vintage meubelstuk. Wanneer je de meubels niet zelf in huis hebt, kun je ze ook kopen bij antiekmarkten of via het internet. Het leuke van zelf meubels opknappen, is dat je het meubelstuk helemaal naar je eigen smaak kunt maken en tóch vintage in huis hebt gehaald.