Voordelen van een timmerman

Bouwbedrijven staan altijd te springen om goede vakmensen. Niet iedereen kiest er meer voor de opleiding timmerman te gaan volgen. Terwijl het een mooi beroep is en tevens loont als je er ook echt goed in bent. We vertellen je hier waarom. 

Altijd in een goede conditie 

Het werken als timmerman zorgt ook voor dat je altijd in goede conditie blijft. Waar een ander alleen maar gaat lopen om een bak koffie te halen, ben je als timmerman continue in beweging. Hierdoor verbrand je dus een hele dag de nodige calorieën en bus je dus eigenlijk altijd topfit.

Elke dag lekker op tijd thuis

Waar de meeste mensen pas om half 9 voor het eerst wat gaan doen, is dit op de bouw wat anders. De meeste beginnen om 7 uur of half 8 al met de eerste werkzaamheden. Dit is voor in de ochtend vaak wel wat pittiger, maar het voordeel is dus ook dat je altijd lekker op tijd klaar bent in de middag en dus ook weer lekker op tijd naar huis kan. 

Geen dag is hetzelfde 

Ben je van nature al niet iemand die stil achter een bureau kan zitten en een hele dag naar een scherm kan staren? Dan is werken als timmerman op de bouw echt iets voor jou. Je zit namelijk nooit stil en daarbij is ook geen dag op de bouw hetzelfde. De ene week ben je bezig met de grote lijnen van een nieuwbouwproject, terwijl je een week later juist weer met de details bezig bent voor het opknappen van een villa. 

Altijd ruimte voor grappen en grollen

De bouw staat ook altijd bekend om de informele sfeer. Wellicht ben je al bekend met de humor van een kleedkamer of een voetbalkantine. Hier kan de sfeer op de bouwplaats met worden vergeleken, maar in plaats van het weekend of tijdens de avondtraining heb je dit nu gewoon door de week met je collega’s.