Voordelen van een CV-houtkachel

Twijfel je om een houtkachel in te zetten als hoofdverwarming? Dan kan een CV-houtkachel een goede optie voor je zijn. Dit is een houtkachel die wordt aangesloten op jouw CV-systeem. De warmte die vrijkomt tijdens het stoken, wordt vervolgens verspreid door je hele woning. In dit artikel lees je meer over deze vorm van verwarmen. 

Hoe werkt een CV-haard? 

Een normale houtkachel verwarmt altijd maar één ruimte in je woning. Het mooie van een CV-haard is dat deze in staat is om de warmte over de hele woning te verdelen. Dit is mogelijk door het gesloten waterreservoir dat verwarmd wordt door het houtvuur van de kachel. Hiermee bespaar je ook veel stookkosten, doordat de verwarming door heel het huis verzorgt wordt door de houtkachel. De haardblokken kun je kopen bij Goldenflame.

Veiligheid en gebruiksgemak 

CV-haarden zijn over het algemeen heel veilig en gebruiksvriendelijk te bedienen. De koelbeveiliging van de kachel gaat automatisch in werking wanneer er een probleem met de kachel wordt opgemerkt. Op die manier wordt de houtkachel automatisch gekoeld tot een veilige temperatuur. Daarnaast hoeft een CV-kachel niet handmatig aangestoken te worden, want dit kan eenvoudig met de elektronische bediening. 

Milieuvriendelijk 

Door gebruik te maken van een CV-houtkachel, gebruik je minder aardgas. Ook valt het systeem van een CV-kachel onder bio-energie. Dit houdt in dat het verwarmde water en de energie wordt hergebruikt om het gehele huis te verwarmen. Hierdoor belast je het milieu minder dan met een normale CV-installatie of houtkachel. 

Kosten besparen 

Een CV-haard is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Je kunt tot wel 50% besparen op jouw energierekening. Door de stijgende prijzen van fossiele brandstoffen zoals aardgas, zal dit voordeel in de toekomst waarschijnlijk alleen maar groter worden. 

CV-houtkachel aanschaffen

Een CV-haard heeft dus veel voordelen. Het is gebruiksvriendelijk, veilig, goed voor het milieu en goedkoper dan het verwarmen van je huis op traditionele manieren. Schakel een specialist in die je begeleidt van aanschaf tot installatie, zo weet je zeker dat alles goed en veilig gebeurt.