Verschillende soorten superfoods

Je leest er steeds vaker over en je ziet ze overal voorbij komen, superfoods. Maar wat zijn superfoods nu eigenlijk? Welke soorten zijn het beste en waarom kun je ze echt niet missen? Dat lees je hier!

Avocado

Een echte klassieke superfood is avocado. Een bron van gezonde vetten, aminozuren en vitamines. Het reguleert je bloedsuikerspiegel, zo blijf je van die snacks met veel suiker af en dit is dus ideaal om te eten als je wilt afvallen. Naast het feit dat het vol zit met goede voedingsstoffen helpt de avocado ook om voedingsstoffen uit andere voedingsmiddelen op te nemen. Bij Samen Sterk uit Utrecht zijn ze ook fan van avocado, ze gebruiken avocado daarom ook vaak in verschillende recepten.  

Rauwe cacao

Je zal het haast niet zeggen, maar cacao kan heel erg goed voor je zijn! Rauwe cacao bevat onder andere heel erg veel antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat je bloeddruk lager blijft en er is bewezen dat antioxidanten een vernietigende werking hebben op de ontwikkeling van diverse ziektes. Let er wel op dat de cacao niet boven de 42 graden Celsius is geweest tijdens het verwerken, want dan zijn de goede enzymen en mineralen verloren gegaan en dan is het dus ook geen superfood meer. 

Spinazie

Ook spinazie kan ervoor zorgen dat je een kleinere kans hebt op bepaalde ziektes. Dat komt door de antioxidanten die in deze groene groente zitten. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat je hart gezond blijft. Ook bevat spinazie vitamine E, vitamine A, vitamine K, magnesium en calcium. Al deze stoffen brengen weer andere voordelen met zich mee. Je hebt minder kans op bloedarmoede, je immuunsysteem verbetert en je krijgt een boost aan energie. 

Zoete aardappel

Last but not least, zoete aardappel! Zoete aardappel wordt vaak gebruikt om normale aardappel te vervangen. Zoete aardappel kun je aan veel verschillende gerechten toevoegen. Maak er friet van, doe het in een salade, of verwerk het in een ovenschotel. Naast dat veel mensen zoete aardappel heel lekker vinden, zijn ze ook nog eens een bron van vitamine A. Vitamine A zorgt voor een stralende huid.