Verschillen tussen de restafvalcontainers

Wil je op een betaalbare manier van je bedrijfsafval af? Dan is het verstandig om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan onder meer heel eenvoudig via Vergelijkjeafval.nl. Voor het veilig en gemakkelijk afvoeren van je zakelijke afval kun je vervolgens ook kiezen uit verschillende containers. Kies vooral voor een container die groot genoeg is voor al je restafval. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit metalen en kunststof rolcontainers en zijn er verschillende opties voor de ophaalfrequentie.

Kiezen voor een metalen of kunststof container

Ben je op zoek naar een zware container voor je restafval en wil je dat deze goed beschermd is tegen onder meer vernieling en brandstichting? Dan kun je het beste kiezen voor een metalen rolcontainer. Een dergelijke variant is ook ideaal als je de container buiten je eigen terrein wilt plaatsen. Ga je juist voor een handzame lichtgewicht container die je eenvoudig kunt verplaatsen? Dan is een kunststof afvalcontainer een uitstekende optie. Deze uitvoering is ook nog een stuk goedkoper dan een metalen rolcontainer. Zowel de kunststof containers als de metalen rolcontainers zijn verkrijgbaar in diverse handige formaten.

Een container bestellen in precies de juiste maat

Hoe groot je nieuwe bedrijfscontainer moet zijn hangt helemaal af van de hoeveelheid afval die je wilt laten afvoeren. Heb je meestal maar een stuk of vier vuilniszakken? Dan is een rolcontainer van 240 liter meer dan voldoende. Bij zes vuilniszakken per lediging kun je het beste kiezen voor een container met een inhoud van 360 liter. In een container van 660 liter passen zo’n elf vuilniszakken en in de variant van 1100 liter kun je ongeveer negentien afvalzakken kwijt. Heb je meer afval? Kies dan liever voor een grotere rolcontainer, bijvoorbeeld van 1700 of 2500 liter.

Kies een ophaalfrequentie

Bij het bepalen van de juiste restafvalcontainer voor jouw bedrijf kun je ook rekening houden met de ophaalfrequentie. Zo kun je kiezen voor een kleine container die elke week geleegd wordt, maar vaak is het juist voordeliger om een grotere container te bestellen die net wat minder vaak geleegd wordt. Uiteraard is de uiteindelijke keuze helemaal aan jou.