Verhuizen of verbouwen?

Een verhuizing naar Roosendaal gepland? Dan kan FS-Verhuizingen jou helpen. Zij kunnen jou helpen met het verhuizen van de spullen, een verhuislift aan je verhuren en ze bieden een in- en uitpakservice. Dit scheelt jou werk en stress.

Wat is beter; verhuizen of verbouwen?

De meest voorkomende reden waarom mensen willen verbouwen of verhuizen, is ruimtegebrek. Als het ruimtegebrek niet opgelost kan worden met een uitbouw, overwegen mensen vaak om te gaan verhuizen. Het verkopen van je huis kan ook in je voordeel werken. Je lost misschien met de opbrengst van de verkoop je hypotheek af. Twijfel je en vind je een leuke woning, plan dan gewoon een bezichtiging in. Bevalt het niet dan kijk je verder of ga je een verbouwingsplan maken. Voor iedereen is het antwoord op deze vraag anders. 

Voor-en nadeel aan verbouwen

Vind je jouw woonomgeving heel fijn, dan is het fijn dat je er ook kan blijven wonen. Door een verbouwing kan je jouw huis energiezuiniger maken, hierdoor stijgt de waarde van jouw huis. Het fijne aan verbouwen is dat je de mogelijkheid hebt om je thuis net iets meer naar jouw wensen te maken, zonder dat je hoeft te verhuizen. De nadelen aan een verbouwing zijn: het kost veel tijd, geld, het zorgt voor rommel en herrie, je kunt geen gebruik maken van de keuken of badkamer en er is een kans dat de kosten van een verbouwing hoger kunnen zijn dan de waardestijging van je woning. Vind je dat de kosten heel hoog zijn, dan zou je eventueel als je handig bent ook zelf nog kunnen gaan klussen. 

Voor-en nadeel aan verhuizen

Heb je altijd al in een andere buurt willen wonen, dan kun je nu kiezen voor een andere buurt. Je kan bij de verkoop van je huidige woning misschien veel opbrengst eruit halen. Je kan een woning kopen die aansluit op jouw wensen die de vorige woning niet had en niet aangepast konden worden met een verbouwing. Bijvoorbeeld een tuin op het zuiden of een gelijkvloerse woning. Oftewel je kunt een woning zoeken die past bij jouw toekomstplannen. Verhuizen heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Een van de grootste nadelen is dat het woningaanbod in de huidige markt zeer beperkt is. Daarnaast komt bij verhuizen veel geregel kijken, denk aan het verkopen van je huidige huis en het verhuizen van alle spullen die je mee wilt nemen. Alles heeft dus zo zijn nadelen en voordelen. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur is.