Vastleggen van de uitvaartwensen

Heb je wel of niet je uitvaartwensen vastgelegd? Er zijn vaak mensen die hun uitvaartwensen voor hun uitvaart in Wouw tot in detail hebben vastgelegd en er zijn ook mensen die helemaal geen uitvaartwensen hebben vastgelegd. Hoe moet je daarmee omgaan? We gaan in dit artikel dieper in op de uitvaartwensen.

Ontzorgen van je nabestaanden

De reden waarom men de uitvaartwensen vastlegt is voornamelijk om je nabestaanden te kunnen ontzorgen, je neemt dan de twijfel weg bij de keuzes die zij moeten maken over jouw uitvaart. Daarnaast is het vastleggen van je uitvaartwensen natuurlijk ook voor jezelf, zodat je er zeker van bent dat jouw uitvaart verloopt zoals jezelf gewenst had. 

Goed gevoel creëren bij de uitvaart

Hierbij is het wel belangrijk dat je niet alles tot op de punt van tevoren wilt vastleggen. Er moet namelijk afscheid worden genomen van jou. Het moet namelijk voor jouw nabestaanden een gedenkwaardig moment worden en dat moet zoveel mogelijk centraal komen te staan. De uitvaart is namelijk een moment waar je nabestaanden door moeten en hierbij is het belangrijk dat ze achteraf moet een goed gevoel kunnen terugkijken. Dat zal een grote steun in de rug geven bij het verwerken van het verlies. Hierdoor is het dus zeer belangrijk dat ook je nabestaanden enigszins inbreng hebben op de invulling van de uitvaart. 

Wensen ter sprake brengen 

Het ter sprake brengen van uitvaartwensen is niet altijd even gemakkelijk om te doen, maar zal in de toekomst wel behoorlijk wat twijfel wegnemen. Daarom is het belangrijk om met je partner, kinderen of andere familieleden deze wensen goed af te stemmen. Neem daarom samen met je naaste de tijd en ruimte om deze zaken te bespreken en ook vast te leggen in je testament of schriftelijk met een handtekening.