Tips voor studeren in het buitenland

Veel mensen kiezen ervoor om in het buitenland te gaan werken of om in het buitenland te gaan studeren. Naar het buitenland gaan om te studeren is natuurlijk een grote stap en er zijn veel dingen die geregeld moeten worden en om rekening mee te houden. We gaan je daarom in dit artikel een aantal tips geven die jou hopelijk meer inzicht geven en jou helpen met het begin van je avontuur.

Een plan maken

Het is ten eerste erg belangrijk om te weten waar je in het buitenland wilt studeren. Voor veel mensen zijn dat plekken zoals Amerika of Aziatische landen. Als je nog geen idee hebt naar welk land je wilt gaan, je aan de mensen om je heen vragen wat zij aanraden. Ook kan je op het internet informatie opzoeken en onderzoek doen. Dit is sowieso aan te raden om te doen, ook als je al weet waar je naartoe wilt. Het is altijd verstandig om goed voorbereid te zijn en informatie op te zoeken over de plek waar je naartoe gaat. Stel jezelf daarna de vraag: ´Wat wil ik gaan doen?´ Wil je studeren, een taalreis maken of naar een high school? Information Planet kan je verder helpen met de plek voor jou vinden! Nadat je jouw onderzoek hebt gedaan en hebt bepaald waar je naartoe wilt, kan je beginnen met je avontuur.

Financiën en telefoonabonnementen

Naar het buitenland gaan, daar studeren en dagelijk leven is natuurlijk niet gratis. Zorg er daarom wel voor dat je genoeg geld hebt om de reis en je verblijf in het buitenland te kunnen betalen. Je kan verwachten dat je meer geld uit gaat geven dan dat je misschien nu denkt. Het is aan te raden om in kleine hoeveelheden contant geld mee te nemen, maar ook om een creditcard mee te nemen voor bijvoorbeeld grotere uitgaven of als je niet met contant geld ergens kan betalen. Het is belangrijk om je creditcardorganisatie in te lichten over waar je naartoe gaat en hoe lang je wegblijft, zodat ze je kaart niet blokkeren zodra jij in het buitenland gaat shoppen. Als je lang naar het buitenland gaat, is het ook aan te raden om op je bestemming een simkaart te kopen. Zoek voor vertrek bij je huidige provider uit hoe hoog de roamingkosten en buitenlandse abonnementenkosten zijn, zodat er na thuiskomst geen hoge rekening op je ligt te wachten. Je kan ook op heel veel plekken gratis wifi krijgen bijvoorbeeld op school of andere openbare plekken zoals een restaurant. 

Luchthaventransfer

Om ervoor te zorgen dat je reis naar het buitenland zo soepel mogelijk verloopt, is het aan te raden om een medewerker van het kantoor een transfer voor je te laten regelen vanaf de luchthaven naar de residentie of naar de school. Wil je liever zelf een taxichauffeur regelen of met het openbaar vervoer reizen? Verdiep jezelf van tevoren dan al in de mogelijkheden. Dat scheelt veel tijd, energie en stress, zeker na een lange vlucht.