Tips voor het vinden van personeel in Middelharnis

In de krant, op het journaal en social media overal kom je het wel tegen: een personeelstekort. Het is een groot probleem. Veel bedrijven kampen met het probleem en weten het niet op te lossen. Het bedrijf wil groeien , maar dat kan niet met een personeelstekort en de werkdruk voor de huidige werknemers neemt toe. Met als gevolg dat huidige werknemers onder te hoge druk komen te staan en het bedrijf verlaten. Dat wil geen enkele werkgever en om werkgevers te helpen geven wij 8 tips hoe er snel aan goed personeel komt. 

Maak je vacaturetekst uniek

In sommige branches zijn wel duizenden vacatures. Waarom zou een iemand voor jouw organisatie moeten kiezen? Schrijf pakkend, duidelijk en uitgebreid. Iemand die de vacature ziet, moet meteen weten of hij of zij geschikt is. In deze tijd is er meer vraag naar werknemers dan andersom en daarom moet de functie en het bedrijf uniek en gewild zijn. Iets wat je kunt doen is bijvoorbeeld een werkdag beschrijven, zo weet een sollicitant meteen wat hem of haar staat te wachten.

Effectief gebruiken maken van social media

Je zoekt personeel. Laat dat aan iedereen weten! Op je website maar social media kan daarin ook een grote rol spelen. Zorg voor creatieve post zodat jouw bedrijf opvalt. 

Vacaturesites

Speciale pagina’s met waar veel werkzoekende opkijken zijn vacaturewebsites. Geef potentiële werknemers een kijkje in de keuken van jullie bedrijf. Dan worden ze wellicht enthousiast en gaan ze solliciteren op vacatures in Middelharnis

Huidige werknemers kunnen een grote rol spelen

je huidige werknemers kunnen helpen bij de werving van personeel. Zij weten als geen ander hoe dit bedrijf werkt en hoe het op de werkvloer aan toe gaat en zij kunnen dat weer delen met potentiële werknemers. 

Gebruik het netwerk van uitzendbureaus 

Ben je werkgever bij een groeiend bedrijf, dan heb je weinig tijd over om actief op zoek te gaan naar personeel. Is dit het geval, schrijf je dan in bij een uitzendbureau. Zij hebben vaak een groot netwerk en komen relatief snel aan het juiste personeel voor de functie.