Tips voor het shoppen voor een new born

De eerste aankopen voor je ongeboren kindje zijn enorm speciaal. Je wilt alles goed doen, maar hoe weet je welke spulletjes handig zijn en of je de juiste maat hebt? In dit artikel geven we je daar een aantal tips over.

De juiste maat vinden

Natuurlijk is het inschatten van de maat enorm lastig wanneer je babykleding gaat kopen bij Hippe Ukkiez. Probeer aan de hand van de echo’s die worden gemaakt, in te schatten hoe groot je baby ongeveer wordt. Vaak kunnen de artsen de lengte en het gewicht van je baby wel een beetje inschatten, waardoor je ook de maat enigszins in kunt schatten. De kans bestaat echter dat het gewicht niet helemaal klopt, waardoor het soms dus alsnog erg lastig kan zijn om de juiste maat te kopen. Heb je een bepaald pakje dat je je kindje als eerste aan wilt trekken? Koop dat dan in twee maten als je een beetje twijfelt, dan kun je in ieder geval nooit fout zitten.

Praktische rompertjes

Bedenk voor jezelf wat je makkelijk vind. Je moet een kindje behoorlijk vaak verschonen. Veel rompertjes hebben daarom bijna altijd drukknoopjes aan de onderkant voor het makkelijk verschonen van de luier. Ga je voor een overslagrompertje, dan hoef je deze niet over het hoofdje van je baby te trekken. In de winter zijn rompertjes met lange mouwtjes fijn, maar rompertjes met korte mouwtjes of spaghettibandjes zijn erg fijn, omdat je deze makkelijk over de armpjes schuift.

Praktische kleding

Een boxpakje of broekje waarbij de onderkant makkelijk uit of open kan is een must have. Het liefst ook een met een opening met drukknoopjes, dat werkt namelijk het makkelijkst. Een ritsje kan makkelijk en fijn zijn, maar kies dan geen rits die tot aan de kin dicht kan, vaak is deze namelijk nog wat te lang en komt hij vervolgens in het gezichtje van je baby. Koop ook wat meer bovenkleding dan onderkleding, een baby spuugt namelijk regelmatig en dus worden de topjes vaak wat sneller vies.