Tips voor aanschaffen nieuwe aanhanger

Regelmatig een aanhanger huren om materialen te verplaatsen is nogal een klusje en kan flink wat kosten. Het is daarom misschien handiger om er toch maar een te kopen. Een aanhanger kopen kan best lastig zijn omdat er zoveel keus is. Daarom geven we je de meest handige tips voor als je een nieuwe aanhanger gaat aanschaffen.

 

Type aanhanger

De eerste keuzes die je moet gaan maken bij het aanschaffen van een nieuwe aanhanger is welk type aanhanger je gaat nemen. De verschillende soorten aanhangers die je kan nemen zijn: bakwagens, plateauwagens, kippers, gesloten aanhangwagens, autotransporters en multitransporters. Enorm veel keuze waarvan we de 3 meest verkochte even toelichten. 

 

  • Plateauwagens: Deze wagens worden voornamelijk gebruikt in de bouw. Ideaal voor een vlakke vloer waarbij deze ook van de zijkant te beladen is. 


  • Multitransporter: De multitransporter is eigenlijk een plateauwagen met wat extra opties zoals een lier of oprijplaten. Wat extra gemak dus.


  • Gesloten aanhanger: Een gesloten aanhanger is eigenlijk een soort van gesloten bak met een zeil eromheen om de materialen erin toch af te schermen. 

 

Afmetingen aanhanger

Belangrijk om rekening mee te houden is de afmetingen van de aanhanger. Als je meer kwijt wilt in de aanhanger moet je dus een grotere aanhanger nemen. Mocht je weinig spullen kwijt willen in een aanhanger, dan is het verstandiger om toch een kleinere te nemen om ervoor te zorgen dat de spullen zo veilig mogelijk liggen. 

 

Merk aanhanger

Binnen aanhangers zijn er verschillende merken en dus ook verschillende kwaliteiten. Het merk Anssems is bijvoorbeeld een erg aanbevolen merk met een stevig chassis en makkelijk te gebruiken. Dat is stevigheid, veiligheid en gemak in één. Zorg daarom dat je jouw aanhanger haalt bij een goede aanhang verkoper zoals J.van Laar Trading. Die hebben de beste merken aanhangers en garanderen de veiligheid, stevigheid en gemak bij elke aanhanger die ze verkopen. 

 

Inruil

Je moet in je hoofd houden dat vroeg of laat je de aanhanger niet meer gebruikt en dat die dus ook ingeruild moet worden. Houd daar rekening mee bij de aanschaf en oriënteer jezelf van te voren op de prijs die je er nog voor terug kan krijgen bij de inruil.