Tips om verantwoord af te vallen

Een gezonde levensstijl is tegenwoordig een onderwerp geworden waar veel aandacht naar uitgaat, voornamelijk tieners en jongvolwassenen worden op de social media veel beïnvloed door de zogeheten ‘influencers’. Deze mensen zijn vaak afgetraind en hebben daardoor veel volgers, bedrijven maken hier dan vaak gebruik van om reclame te maken voor hun diensten of producten. Ze maken vaak ook reclame voor bepaalde middelen waarvoor wordt beweerd dat je er gewicht door verliest of gespierder wordt, dit geeft vaak een verkeerd beeld aangezien fit worden veel tijd en moeite kost. Mensen proberen daardoor veel te snel af te vallen wat weer erg ongezond en slecht kan zijn voor je lichaam, maak gebruik van de volgende tips om verantwoord en gezond af te vallen.

Eet genoeg calorieën

Een misvatting die vaak gemaakt wordt, als je ineens een stuk minder eet dan val je of, maar is dit zo? In theorie en op korte termijn, ja. Echter als je het hebt over afvallen over een langere termijn dan wordt dit absoluut afgeraden. Je zal je lichaam letterlijk laten verhongeren, zeker als je er ook nog bij gaat sporten. Als je dan een ‘cheatday’ houdt, zal je lichaam veel meer opnemen dan normaal om de reserves weer aan te vullen, vaak wordt dit dan ook rondom de heupen en de buik weer opgeslagen. Het is uiteraard ook belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, veel eiwitten, genoeg gezonde vetten en niet teveel koolhydraten. 

Ga sporten, maar houd rekening met je lichaam

Sporten moet hand in hand gaan met gezond eten, een goede combinatie hierin zorgt ervoor dat je afvalt en fitter wordt. Als een lichaam gespierder en fitter wordt, des te meer verbrand je lichaam in rust momenten, om deze reden kiezen veel mensen er dan ook voor om een abonnement af te sluiten bij een sportschool. Hierin heb je allerlei apparaten en toestellen waarmee je je gehele lichaam kunt trainen, ook de mogelijkheid om zowel kracht als conditionele oefeningen te kunnen doen is een voordeel. Het is wel belangrijk om alle oefeningen met de juiste techniek uit te oefenen, als je dit niet doet dan kunnen er vervelende blessures optreden waardoor je er lang uit kunt liggen. Gelukkig lopen er bij sportscholen altijd instructeurs rond, je kan ook gebruik maken van personal training waarbij een personal trainer je bij de oefeningen zal begeleiden. Zij hebben ook veel kennis in het maken van voedingsschema’s en zullen je tot het uiterste pushen. 

Wil niet te snel te veel

Het is zeer belangrijk om realistische doelen op te stellen, als je te snel te veel wilt dan zal dat altijd tegenvallen. Dit kan dan weer effect hebben op je motivatie en mentale toestand. Je leven compleet omgooien en fit worden gaat niet binnen enkele weken, zelfs maanden.