Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Het verkopen van je huis kan best lastig zijn. Welke prijs moet je vragen? Hoe zorg je ervoor dat je mensen bereikt? Hoe zorg je ervoor dat ze juist naar jouw huis komen kijken en niet naar een van die andere honderden? Dat gaan we je allemaal uitleggen! 

De juiste vraagprijs

Het is erg moeilijk de juiste vraagprijs te bepalen voor je huis. Ga je er juist een beetje boven zitten zodat er nog ruimte is voor onderhandelingen, of ga je er onder zitten zodat het gelijk aantrekkelijker is? Dat kan best moeilijk zijn en daarbij moet je voornamelijk letten wat mensen doen die ook een huis verkopen in dezelfde prijsklasse. Als hun het juist zo doen dat ze net een beetje boven de gewenste prijs gaan zitten, kan jij het misschien anders proberen en kijken of dat beter werkt. Mocht dat toch niet werken kan je er altijd voor kiezen om toch de rest te volgen. 

Houd je huis netjes

Een huis verkoopt 10 keer makkelijker als het netjes is. Opgeruimd, netjes en onderhouden staat een stuk beter op de foto’s en bij de bezichtigingen dan een huis wat niet is bijgehouden. Zorg er daarom voor dat je het huis bijhoudt en onderhoud. Let daarbij ook op de plekken die je niet zo goed ziet of niet zo veel aan denkt zoals daken, dakgoten en leidingen. Het is ook enorm belangrijk dat je eventuele mankementen van te voren aanpakt of vermeld bij het verkopen van het huis. Doe je dit niet kan dat nog een duur grapje worden. 

Goede marketing

Tegenwoordig hoor je enorm veel dat marketing de sleutel is tot eigenlijk het goed verkopen van alles. Ze zeggen altijd dat je met goede marketing ijs kan verkopen aan een eskimo. Dat is ook zo! En ook zeker bij huizen. Zorg ervoor dat je genoeg op social media zet en doet. Houd hierbij in gedachte waar dat jij denkt waar je doelgroep zit. Zoek je wat oudere mensen kan je beter op facebook zitten bijvoorbeeld. Wil je dit nou allemaal niet zelf doen maar het laten doen? Dan kan je bijvoorbeeld je huis laten taxeren door Van der Eijken makelaardij. Ze doen niet alleen dat maar ook veel meer andere dingen om het hele proces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.