Tips bij het verkopen van exotische auto’s

Exotische auto’s net als lamborghini’s, ferrari’s en nog veel meer zijn enorm mooie auto’s. Ze zijn ook nog eens enorm duur en moeilijk aan te komen. Zo zijn er ook voor de verkopers veel problemen waar ze tegenaan lopen omdat er natuurlijk niet zoveel mensen zijn die zomaar een auto ter waarde van een huis kunnen betalen. Daarom willen we graag die mensen wat tips geven over het verkopen van hun exotische auto! 

Waar ga je de auto te koop zetten

Het is nogal moeilijk beslissen waar je je exclusieve auto te koop gaat zetten. Een briefje in de auto leggen werkt natuurlijk niet, als je hem op marktplaats zet krijg je ongewenste kijkers dus wat moet je dan? Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden bij het verkopen van je auto. Je kan hem bijvoorbeeld op een site als autoscout zetten maar vooralsnog heb je daar niet zo veel geluk mee met exotische auto’s. Het is bij exotische auto’s slimmer als je hem inruilt bij een handelaar. Het vervelende is dan wel dat je afhankelijk bent van het bedrag wat die handelaar jou wilt bieden en niet echt heel veel ruimte hebt om te onderhandelen. Daarbij is het wel verstandig om gelijk een nieuwe auto te kopen als je de oude inruilt. Een andere mogelijkheid is het verkopen van je auto in consignatie. Dit betekent dat een andere partij verantwoordelijk wordt voor het verkopen van je auto. Hier staat natuurlijk wel een kleine commissie tegenover. 

De kleur van je auto

Het is natuurlijk zo dat je auto’s beter in een neutrale kleur kan verkopen. Tenminste bij “normale” auto’s. Bij exotische auto’s is het wat anders omdat daar juist felle opvallende kleuren meestal geliefd zijn. Denk er daarom aan om bijvoorbeeld je lamborghini wrappen in een felle kleur voordat je hem te koop zet. Zeker auto’s zoals lamborghini’s en ferrari’s zijn enorm geliefd in felle kleuren zoals rood en geel. Hoogstwaarschijnlijk heb je de auto al in zo’n kleur gekocht maar mocht dat niet het geval zijn, denk hier dan even over na.