Thuiskantoor low-budget inrichten

thuiskantoor inrichten

Een thuiskantoor moet functioneel zijn en ergonomisch. Werk je vooral thuis als er veel files staan of omdat je een paar telefoontjes moet plegen? Dan is een low budget kantoor helemaal prima. Werk je structureel thuis, dan is je investering wellicht anders. Maar wist je dat je low budget een prima thuiskantoor in kunt richten?

Arbo-technisch verantwoord

Werken op een keukenstoel is niet altijd ideaal. Het is daarom aan te raden om voor je thuiskantoor wel een ergonomische stoel aan te schaffen. Voor de tafel of het bureau is het vooral belangrijk dat je naar de hoogte kijkt. Zorg ervoor dat je je armen in een rechte hoek neer kunt leggen. Is dat niet het geval, dan heb je binnen korte tijd fysieke klachten. Dat zijn dus geen zaken waar je op bespaart.

Toffe inrichting

Voor de inrichting kun je helemaal losgaan. Je wilt er immers wel een beetje leuk bijzitten. Zie hier een website waar je toffe wanddecoratie of andere wooninrichting voor een leuk prijsje kunt scoren. Ook vloeren, behang en verf zie je hier. Ook handig in je thuiskantoor is een goede klok. Die is niet alleen decoratief, maar ook nog eens functioneel.

Werk en privé

Zorg er als het even kan wel voor dat je een aparte kamer hebt, als je thuis werkt. De sfeer van de keukentafel is niet wat je zoekt. Bovendien wordt daarmee de scheiding tussen werk en privé wel heel vaag. Voor je het weet zit je elke avond aan je keukentafel te werken, omdat je het gewend bent daar te zitten.

Duurzaam

Ook heel hip voor het thuiskantoor is recycling. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het is immers zonde als er een ergonomisch bureau bij je vrienden staat te verstoffen, terwijl jij er juist een aan moet schaffen. Hetzelfde geldt voor een verantwoorde kantoorstoel. Ga eens langs bij de kringloop, daar zijn vaak verrassend leuke dingen te vinden!