Speciale vorm van schoonmaak nodig?

Als bedrijf komt het vaak voor dat een specifieke vorm van schoonmaak moet worden uitgevoerd. Het kan voorkomen dat de vaste schoonmaker niet in staat is om bepaalde vormen van specialistische reiniging uit te voeren. In dit artikel worden een aantal verschillende vormen waarvoor een schoonmaakbedrijf kan worden ingeschakeld.

Reinigen van de dakgoot

Het reinigen van de dakgoot is een schoonmaakbeurt die niet gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Echter is het reinigen van de dakgoot wel een zeer belangrijke reinigingsbeurt die uitgevoerd moet worden. Het gevolg ervan is dat er wateroverlast kan ontstaan doordat de dakgoten het water niet op een normale manier kunnen vervoeren.

Reinigen van de gevel

Wil je dat jouw bedrijfspand een echt visitekaartje is voor je zakelijke relaties? Dan is het belangrijk dat ook de buitenkant er netjes uitziet. Het kan dan ook geen kwaad om op zn tijd de gevel te laten reinigen. Het reinigen van de gevel is ook een specialistische reinigingsdienst die alleen door bepaalde schoonmaakbedrijven kan worden uitgevoerd. Het reinigen van de gevel moet echter wel periodiek worden gedaan, anders wordt de gevel verwaarloosd. Het is ook mogelijk om de gevel eenmalig te laten reinigen wanneer er graffiti op de gevel is gespoten.

Onderhoud aan de vloer

Naast het reinigen van de gevel en dakgoot kan ook voor de vloer een speciale schoonmaakdienst worden aangevraagd. Het onderhouden van een vloer is namelijk niet altijd hetzelfde. Dit heeft te maken met het materiaal waar de vloer uit bestaat. Afhankelijk daarvan wordt bepaald welk type onderhoud aan de vloer nodig is.

Onderhoud aan de tuin laten uitvoeren?

Sommige vestigingen zijn zelfs zo groot dat het bedrijf ook een behoorlijke tuin heeft. Een onverzorgde tuin is natuurlijk niet zo netjes. Daarom is het ook gemakkelijk een speciaal schoonmaakbedrijf in te huren die speciaal de tuin komt onderhouden. Op deze manier kan het personeel in de zomer de pauzes in een goed verzorgde tuin buiten houden.