Slapen op een boxspring of ledikant?

De boxspring is de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden. Daarnaast blijft ook het ledikant uiterst populair. Alleen waarom kiezen nu steeds meer mensen ervoor op een boxspring te kopen? Er zijn namelijk een aantal verschillen. Deze behandelen we in dit artikel. 

Boxspring vs ledikant 

De letterlijke vertaling van een boxspring is een ‘bak met veren’. Deze bak staat op een onderstel met springveren. Hierdoor is het mogelijk om over de gehele breedte van het bed veerkracht te bieden. Daarbij wordt tevens de veerkracht van het matras en de boxspring gebundeld waardoor het lichaam extra ondersteuning krijgt.

Een ledikant staat bekend als een bedconstructie op maat. Door te kiezen voor een ledikant kun je het bed volledig naar je eigen wensen en behoeften samenstellen. De keuze die je maakt in lattenbodem en matras bepaalt uiteindelijk de veerkracht. 

Voordelen van een boxspring 

Als we de boxspring naast het ledikant leggen heeft een boxspring een x aantal voordelen ten opzichte van een ledikant:

  • Met de dubbele laag vering beschikt de boxspring over een optimaal ligcomfort. 
  • De boxspring beschikt over een open verenstructuur met een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. 
  • De hoogte van de boxspring bevindt zich op een ideale hoogte waardoor het zeer gemakkelijk in en uitstappen is. 
  • Het geeft een luxe uitstraling aan de slaapkamer. 

Hoe maak ik de juiste keuze

Weet je niet precies of je de juiste keuze maakt? Dan kun je ook altijd wat advies inwinnen bij een slaapadviseur of door jezelf beter te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Bij het maken van de juiste keuze gaat het bijvoorbeeld om je lengte, gewicht en slaaphouding. Daarnaast zijn er nog andere eigenschappen die een rol kunnen spelen, maar waar je wellicht nog niet eerder over nagedacht hebt. Heb je het bijvoorbeeld snel warm in bed? Of heb je gevoelige gewrichten? Dit zijn ook zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste bed en het verkrijgen van de optimale nachtrust.