Reageren op een vacature, zo doe je dat

Wanneer je een vacature ziet die bij je past, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk op reageren. Je hebt het bericht al klaar om te verzenden staan omdat de vacature op het lijf is geschreven. Toch is het in sommige gevallen handig om even te wachten met de verzending. In deze tekst gaan we kijken hoe je namelijk het beste op vacatures in Middelharnis kan reageren.

Een vacature

Vacatures kun je natuurlijk op verschillende manieren tegenkomen. Wanneer je zoekt naar vacatures in Middelharnis, zul je deze bijvoorbeeld kunnen tegenkomen op vacaturesites, bij uitzendbureaus, maar ook gewoon op de site van de werkgever zelf. Wanneer je dus die perfecte vacature ziet die helemaal op jouw lijf geschreven is, wil je vandaag nog bij de werkgever beginnen, maar niet in alle gevallen is het handig om zo snel al een reactie te versturen.

1. Voorbereiden

Je kan je namelijk eerst beter even goed voorbereiden. Is jouw CV bijvoorbeeld nog wel actueel? Een actueel CV staat altijd vele malen netter dan eentje van vijf jaar oud. Een goed CV is duidelijk, maar heeft niet teveel informatie. Je kan het CV dan ook het beste aanpassen aan de werkgever waar je op dat moment solliciteert. Heb je bijvoorbeeld veel ervaring in het werkveld van de werkgever dan kan je dit beter vermelden dan wanneer je ook nog stage hebt gelopen in een ander werkveld. Alle informatie die voor deze werkgever overbodig is, kun je beter uit het CV verwijderen zodat deze kort maar krachtig is.

2. Een goede sollicitatiebrief

Bij de meeste werkgevers wordt nog steeds gevraagd om een sollicitatiebrief. Hierin kan vermeld worden waarom iemand gemotiveerd is om de functie te vervullen. In deze brief kun je echt jezelf een beetje proberen te verkopen en een standaardbrief zal dan ook niet snel gelezen worden. Een brief waarin iets meer vermeld staat over waarom jij geschikt bent voor de functie werkt in dat geval beter. Ook in zo’n brief kun je dus beter iets meer tijd verwerken dan wanneer je heel snel reageert op de vacature.

 

Kijk dus altijd goed naar de sluitingsdatum van de vacature. Wanneer je nog de tijd hebt om je voor te bereiden is het zeker een verstandige keuze om nog even je CV opnieuw te maken en ook de brief die je erbij stuurt aan te passen.