Overstappen zorgverzekering vanaf 12 november: weet jij het al?

Overstappen zorgverzekering

Vanaf 12 november 2020 kunnen we weer overstappen van zorgverzekering. Tijd dus, om je daar eens in te verdiepen. Scheelt het nu echt zo veel in premie als je overstapt? Heb je eigenlijk wel een aanvullende verzekering nodig? Dit zijn allemaal dingen die je jezelf kunt afvragen, wanneer je gaat oriënteren voor een nieuwe zorgpolis. Wij helpen je in dit artikel met de belangrijkste punten. 

Waarom overstappen van zorgverzekeraar?

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat slechts 7% van alle Nederlanders jaarlijks overstapt van zorgverzekeraar. Toch loont het zich wel degelijk om jaarlijks jouw zorgverzekering eens onder de loep te nemen. De polis die jij een paar jaar geleden heb afgesloten, hoeft nu namelijk helemaal niet meer de voordeligste te zijn. Bovendien kun je het komende jaar behoefte hebben aan andere zorg dan het jaar ervoor. Daarom is het goed om zorgverzekeringen te vergelijken.  

Verandering in premiebedrag

Zorgverzekeraars veranderen ieder jaar hun premies.Voor 2021 is voorspeld dat het premiebedrag maandelijks gemiddeld met €5,- stijgt. Op jaarbasis is dat dus €60,-! Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde zorgaanbieder, zonder goed door te rekenen wat oversluiten hen op kan leveren. Hierdoor boren zij zichzelf ongemerkt geld door de neus, wat ze zich hadden kunnen besparen. Maar dit gaat jou natuurlijk niet gebeuren! Kijk op Goedkoopste zorgverzekering 2021 voor  handige tips en overzichten om te bepalen welke zorgaanbieder het komende jaar voor jou het voordeligst is.

Andere zorgbehoeftes ten opzichte van vorig jaar

Het kan zo zijn dat jouw zorgbehoeftes veranderen. Heb jij bijvoorbeeld vorig jaar meerdere malen gebitsproblemen gehad en verwacht je dat je het komende jaar vaak naar de tandarts zult moeten gaan? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een goed idee voor jou. Loop je bij de fysiotherapeut en heb je het komende jaar extra behandelingen nodig? Ook dan kan een aanvullende verzekering uitkomst bieden. Het kan echter ook zo zijn dat je van minder zorg gebruik wilt maken. Heb je bijvoorbeeld het afgelopen jaar van therapie gebruik gemaakt en heb je dat dit jaar niet meer nodig? Dan kan het voor jou voordeliger zijn om jouw aanvullende verzekering op te zeggen.

Bekijk welke zorgpolis bij jou past

Het is verstandig om ieder jaar te controleren of jouw huidige zorgpolis nog wel bij jou past. Is dit niet het geval, dan wordt het tijd om over te stappen! Dit kan je doen vanaf 12 november 2020, tot en met 31 december 2020. Via ‘Wat is de goedkoopste zorgverzekering?’ vind je de goedkoopste polis voor 2021.