Lekker om te serveren bij de BBQ

Bij barbecueën denken de meeste mensen alleen maar aan vlees. Maar je kan natuurlijk veel meer op en bij de barbecue doen. Je kunt er dus veel meer uithalen dan een lekkere steak. Zo kun je zelfs een pizza bereiden op de barbecue. Je ziet maar weer dat een barbecue multifunctioneel is. Verder moet je er natuurlijk ook iets bij eten daar zijn ook oneindig veel ideeën voor. 

 

Pizza

Geloof het of niet maar zelfs op de barbecue kun je een pizza maken. Met behulp van een pizzasteen kun je de pizza verwarmen in de barbecue. Als eerste bereid je het deeg en de saus. Vervolgens kun je de gewenste ingrediënten erop leggen. Bij het voorverwarmen van de barbecue kun je de pizzasteen erin leggen. Na 20 minuten voorverwarmen kun je er wat bloem overheen strooien en de pizza erop leggen. Daarna laat je de pizza 5 tot 10 minuten erin liggen met een gesloten deksel. Uiteindelijk heb je een pizza uit de barbecue.

 

Altijd gezond

Naast het vlees wil je natuurlijk ook iets anders erbij. Je kunt er dan voor kiezen om groenten erbij te doen. Let er wel op dat je ze of in een groentekorf of in aluminiumfolie doet. Anders valt alles door het rooster heen. Naast groenten mogen verse salades ook niet ontbreken. Die geven een frisse bite bij het vlees. Ook geven ze de extra vitamines die je nodig hebt.

 

Dessert 

Na een lekkere maaltijd mag een dessert niet ontbreken. Zo kun je bijvoorbeeld marshmallows gaan roosteren. Maar er zijn nog meer desserts die je kunt bereiden op de barbecue. Zo is geroosterd fruit met chocolade of kaneel onwijs lekker. Wel is het van belang om alles op aluminium te roosteren. Anders gaat je rooster plakken. Uiteindelijk heb je een complete maaltijd bereid op de barbecue.

 

Alternatief

Niet iedereen heeft plaats voor een barbecue in zijn huis maar wilt wel een keer gaan barbecueën. Je kunt dan terecht bij Amigos. Dat is een all you can eat in Roosendaal. Je hebt daar allerlei soorten vlees en salades en natuurlijk ook een dessert. Eet smakelijk!