Je huis hond proof maken

Als het tijd is voor een gezinsuitbreiding met een hond wil je natuurlijk wel dat dat allemaal zo veilig mogelijk kan. Je wilt je hond natuurlijk niet kwijtraken of ergere dingen. Daarom gaan we jou helpen om je huis zo hond proof mogelijk te maken.

 

Keukens en badkamers

Zeker puppy’s ontdekken de wereld met hun mond. Dat kan best gevaarlijk zijn met scherpe dingen of giftige spullen. Zorg daarom dat je keukengerei en spullen in de badkamer zo hoog mogelijk houd. Dan kunnen ze er niet bij en kunnen ze zichzelf er ook niet aan verwonden. Zorg ook dat alle etenswaren buiten het bereik staan van je hond. Sommige etenswaren als chocola zijn erg gevaarlijk voor honden. Ook een plastic verpakking kan gevaarlijk zijn omdat die daar misschien in kan stikken. Zorg dus ook dat alle prullenbakken goed dicht en afgedekt zijn! 

 

Tuin

De tuin is een erg belangrijk gedeelte van je huis voor je hond. Daar kan die lekker rondrennen, spelen met je en natuurlijk de vogels wegjagen uit de tuin. Het is wel belangrijk dat hij niet weg kan uit de tuin natuurlijk anders ben je hem misschien kwijt binnenkort. Ga daarom een beukenhaag kopen bij Beukplanten. Zo kan je hond niet weg en pimp je je tuin ook nog eens! Win win toch?

 

De woonkamer

Het is heel belangrijk om planten en decoraties uit het bereik van je hond te houden. Nogmaals ontdekken puppy’s de wereld met hun mond en dat kan erg gevaarlijk zijn als je giftige planten hebt of scherpe decoraties in je woonkamer. Het is ook verstandig om scherpe randjes etc af te plakken of in ieder geval zacht te maken. Zo kan je hond zich ook niet verwonden als hij aan het spelen is. 

 

De slaapkamer

Mocht je hond mee mogen naar de slaapkamer is het ook heel verstandig om daar wat aan te doen! Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je medicijnen, lotions, crèmes, zalfjes en alle andere cosmetica zo hoog mogelijk staan. Het is erg gevaarlijk voor een hond als hij bijvoorbeeld medicijnen van jou in neemt. Plak ook nogmaals scherpe randjes etc af of maak ze in ieder geval glad want dat kan echt pijn doen.