Is het slim om voor een verbouwing van je huis een woonunit te huren?

Veel mensen verbouwen hun huis. Om de ruimte groter te maken bijvoorbeeld. Of om een oud gedeelte te renoveren door er een hele nieuwe ruimte van te maken. Een andere mogelijkheid is dat er een aanbouw geplaatst wordt, of een overkapping die aan het huis vast komt te zitten. Wat jouw verbouwing ook is, in sommige gevallen kan het handig zijn om een woonunit te huren als je gaat verbouwen. Of het slim is om dit voor jouw verbouwing te doen, lees je hier.

Een woonunit, wat is dat precies?

Een woonunit is, net zoals een gewoon woonhuis, van alle gemakken voorzien. Een woonunit wordt in de regel gehuurd vanwege nieuwbouw of verbouw van je huis. Het is een woning waar consumenten gedurende de bouw van de woning in kunnen verblijven. Een woonunit beschikt standaard over een woon- en slaapgedeelte, een keuken, een douche en toilet en soms ook over zaken als tuindeuren, rolluiken, draai-kiepramen. Er zijn woonunits die beschikken over twee slaapkamers en die daardoor geschikt zijn voor twee ot drie personen. Daarnaast zijn er ook grotere luxe units die tot wel 5 of 6 mensen kunnen huisvesten. Iedere woonunit is volledig geïsoleerd en voorzien van verwarming, zodat er nooit op leefcomfort ingeleverd hoeft te worden.hierdoor zijn ze, ook in de winter, heerlijk behaaglijk om in te vertoeven. Ook worden alle woonunits voorzien van diverse aansluitingen, zoals een aansluiting voor de wasmachine, internet, tv en voldoende stroompunten voor het hele gezin. Kortom: in een woonunit kom je als bewoner niks tekort, omdat aan alles gedacht is. 

Voor wie is een woonunit geschikt en wanneer is het slim om deze te huren?

Dit maakt een woonunit een ideale optie voor gezinnen die tijdelijk woonruimte nodig hebben omdat hun nieuwbouwhuis nog niet is opgeleverd. Hierdoor heb je de basisvoorzieningen om te kunnen leven en het kan vaak dichtbij jouw nieuwbouwproject geplaatst worden. Een woonunit is ook ideaal wanneer je gaat verbouwen en niet met je gezin in de kou wilt zitten omdat er bijvoorbeeld een dak, ramen of muren ontbreken waardoor jouw huis eigenlijk niet leefbaar is. Met een woonunit reken je af met deze problemen en ben je verzekerd van voldoende ruimte en plek om te kunnen wonen. Het is dus een investering die zich zeker terugbetaalt!