Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf op een beurs?

Wanneer je aanwezig bent op een beurs heb je een mooie kans om je naamsbekendheid te vergroten. Desondanks is het wel een opgave om als bedrijf op te vallen tussen alle andere stands. Het sociale contact kan misschien een beetje intimiderend zijn bijvoorbeeld het zoeken van oogcontact om vervolgens een gesprek te starten. Ondanks dat wil je natuurlijk niet dat mensen jouw stand voorbij lopen en bij de buren gaan kijken. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat je als bedrijf of organisatie opvalt én dat mensen graag bij jouw stand of ruimte staan?

Bedenk een originele actie

Probeer een leuke actie uit te voeren bij jouw stand. Een actie waar mensen op af komen, dus waar ze zelf ook iets aan hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan een foto-actie? Maak van mensen een foto in een leuk fotokader met props. Benoem dat de foto’s de volgende dag op social media en op de website van jouw bedrijf of organisatie te vinden zijn en dat de meest originele foto, een leuke prijs wint. Mensen vinden het leuk om de foto als herinnering aan de beurs te hebben en zoeken de foto vaak online op. Vaak worden ook vrienden erin getagd, wat direct weer zorgt voor gratis online publiciteit. Mooi meegenomen!

Kies voor een open stand

Een open stand staat erg uitnodigend en mensen lopen er minder snel voorbij. Zet een aantal statafels neer met wat lekkers, deel glaasjes drinken uit en trek ze door een opvallend iets zoals een Media Hologram. Mensen moeten niet direct door twee personen overvallen worden met een verhaal over de bedrijfshistorie, maar begin een gezellig praatje. Begin met vragen naar de persoon zelf, de kans is groot dat iemand uit beleefdheid terug vraagt en je kunt delen wat je wilt vertellen.

Uitdelen van eten en drinken

Gratis eten en drinken uitdelen is altijd een goede zet. Mensen zijn er gevoelig voor als iets gratis wordt voorgeschoteld en ze iets mee naar huis mogen nemen. Een soort souvenir. Het hoeft grote investering voor het bedrijf te zijn; het gaat om het gebaar. Helemaal leuk is natuurlijk als hetgeen je uitdeelt direct een link heeft met het product of de dienst die je levert. Wat ook populair is om een kopje fairtrade koffie uit te delen. Grote kans dat er veel mensen op de geur en smaak afkomen! Een gratis kopje koffie slaan maar weinig mensen af.

Demonstreer

Mensen vinden het leuk om iets te doen te hebben op de beurs en niet alleen maar een rondje te lopen. Harde muziek is niet ideaal, maar je kunt er wel voor kiezen om een leuk filmpje af te spelen. Dit kun je op verschillende manieren laten zien. Bijvoorbeeld via een televisiescherm in je stand, of door middel van Virtual Reality brillen. Dat laatste heeft de voorkeur, omdat je mensen even uit de realiteit haalt en in jouw verhaal meeneemt. Zorg voor een aansprekend filmpje waarin emotie, muziek en beelden de boventoon voeren en laat men kennis maken met jouw bedrijf.