Hoe maak je de boot grondig schoon

Er zit veel viezigheid in het water, waardoor je boot heel vies kan worden. Daarom moet je regelmatig je boot schoonmaken en een paar keer per jaar grondig. Zo voorkom je ook dat je boot gaat slijten en kun je er optimaal gebruik van maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf je boot schoon te maken of om toch te laten reinigen door een schoonmaakbedrijf. Vaak kun je het beter zelf doen, omdat jij weet hoe de boot in elkaar zit.

 

Waarom is het belangrijk om te reinigen?

Als je eenmaal een boot hebt gekocht bij Jachtmakelaardij Kappers dan moet je hem ook regelmatig schoonmaken. Dat is belangrijk omdat anders het vuil zich kan vastplakken aan de boot. Als dat gebeurt wordt de verflaag en het materiaal aangetast. Je boot gaat dan slijten. Uiteindelijk kun je de boot zelf niet meer gebruiken of doorverkopen

 

Gedeelte onderwater

Een boot ligt natuurlijk in het water. Dat gedeelte moet je ook gewoon schoonmaken. Het is van belang dat je dat met milieuvriendelijke producten doet. Er zit namelijk altijd wel aanslag of loszittend vuil op. Daarvoor kun speciale Acid Wash gebruiken. Het verwijdert de aanslag direct. Voor het lichte onderhoud bijvoorbeeld het schoonmaken van loszittend vuil, moet je Allround Cleaner gebruiken. Het is belangrijk om dat regelmatig te doen zodat ook de onderkant van de boot mooi blijft. 

 

Boven water

Natuurlijk is er ook nog een deel wat boven het water staat. Dat gedeelte vangt het meeste vuil op. Voor het schoonmaken van de zure regen, groene aanslag en olie gebruik je dezelfde producten als voor het gedeelte wat onder water staat. Door het goed te onderhouden en schoon te maken krijgt jouw boot een mooie en luxe uitstraling. Door het regelmatig te doen voorkom je ook dat de boot gaat slijten. 

 

Het dek en de binnenkant

Als je de buitenkanten van de boot hebt schoongemaakt dan is nu het dek en de binnenkant aan de beurt. Zo kun je shampoo gebruiken voor het dek. Die kun je regelmatig gebruiken en zorgt ervoor dat het dek glanst en waterafstotend is. Natuurlijk heeft de boot ook een binnenkant. Voor het interieur gebruik je schoonmaakmiddelen die alleen voor het interieur zijn. Voor de rest kun je gewoon stofzuigen, dweilen en afstoffen net alsof je in je woonkamer bent.