Hoe kies je de juiste zorgverlener?

Het kiezen van een juiste en passende zorgverlener is nog niet zo makkelijk. Het komt in Nederland vaak voor dat mensen hulp nodig hebben in het huishouden, met de persoonlijke verzorging of misschien gaat het juist wel een een psycholoog of fysiotherapeut. Omdat alle patiënten het recht hebben op een vrije keuze heb je vaak veel mogelijkheden op deze gebieden, hoe kies je nou de juiste?

Wat zijn de belangrijkste eisen?

Het is natuurlijk niet zo gek als je een aantal eisen hebt voor de zorgverleners, misschien wil je het liefste niet lang of ver reizen en wil je dus een zorgverlener hebben die dicht in de buurt zit. Het kan ook zo zijn dat je een voorkeur hebt om geholpen te worden door en man of juist een vrouw of dat je juist een zorginstelling zoekt die meerdere vormen van zorg aanbiedt, zoals Zorgservice Brabant. Het kan ook zo zijn dat je maar iets tijdelijks zoekt, bijvoorbeeld om een mantelzorger te ontzorgen. Het is belangrijk om deze eisen of voorkeuren op een rijtje te zetten zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. 

Informatie inwinnen

Als je enkele zorgverleners hebt gevonden die aan de eisen voldoen is het zaak om er wat meer informatie over in te winnen, dit kan je op meerdere manieren doen. 

  • Ervaringen van anderen kunnen een belangrijke indicatie geven of de zorgverlener(s) die je hebt gevonden echt de juiste is. Je kan vaak deze ervaringen vinden op het internet of de social media. Zo heb je vaak via google al de mogelijkheid om ervaringen van bedrijven en instellingen te lezen. Ook via social media zoals facebook kan je vaak het één en ander vinden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de zorgverlener zelf ervaringen van hun patiënten op hun website heeft staan. Je kan natuurlijk ook naar de directe omgeving kijken, misschien heb je wel familieleden, vrienden, kennissen of buren waarvan je weet dat ze bij die zorgverlener zijn geweest, zo ben je in ieder geval verzekerd van een eerlijk antwoord.
  • Je kan ook aan bijvoorbeeld je huisarts vragen of hij wat meer weet of de desbetreffende zorginstellingen, hij heeft natuurlijk een heel groot netwerk aan verhalen en ervaringen van zijn patiënten. Ook heeft hij op deze manier vaak al eerder contact met hun gehad. 
  • Je hebt op het internet ook veel vergelijkingswebsites, hiermee kan je ook nog veel informatie inwinnen en je kan de gekozen zorginstellingen tegenover elkaar zetten om een keuze te maken.