Hoe kan ik de tuin klaarmaken voor de winter?

De winter en de kou komen steeds dichterbij. Dat betekent automatisch ook dat je tuin weer in rust komt. Daarom is het belangrijk dat de tuin op tijd klaar wordt gemaakt voor de winter. Habro Tuinen: uw hovenier in de regio Etten-Leur geeft hiervoor een aantal tips. 

Maak je gazon in orde

Wanneer je oktober nadert, is het belangrijk dat je het gras steeds minder kort gaat maaien. Gras groeit namelijk wanneer de temperatuur boven de 10 graden is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je regelmatig dode bladeren van het gras afhaalt, anders is het voor het gras niet mogelijk om te kunnen ademen en voldoende licht te krijgen. Is dit toch niet gelukt? Dan zal er in de zomer een viltlaag ontstaan, welke ontstaat door stukjes afval. Dit is alleen met een mulch grasmaaier weg te halen. 

Snoei je bomen en struiken

Het najaar is tevens de periode waarin de bomen en struiken hun snoeibeurt mogen krijgen. Door je heg op tijd te snoeien, geef je deze de kans om mooie vertakkingen te ontwikkelen. Hierdoor zal de heg er in het voorjaar er weer mooi en vol uitzien. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor de winterperiode. Een strakke en gesnoeide heg ziet er uiteraard ook veel beter uit dan een geheel verwilderde heg. 

Plant alvast je bloembollen

Wil je in de lente een tuin vol met mooie tulpen en krokussen? Dan is het belangrijk dat de bloembollen hiervoor worden geplant in het najaar. Zorg wel dat dit gebeurt op een moment dat het buiten droog is, hierdoor kan er voldoende lucht bij komen. Daarnaast moeten de bollen twee keer zo diep worden geplant als de bloem zelf. 

Specialist inschakelen voor het winterklaar maken van je tuin

Heb je geen tijd om de tuin klaar te maken voor de winter? Geen probleem, want hiervoor kun je een hovenier inschakelen. Zij weten precieswat er moet gebeuren om rust in je tuin te creëren.