Het schoonmaken van je nieuwe studentenwoning

Je studententijd is hoogstwaarschijnlijk een periode waar je met veel plezier op terugkijkt of waar je heel veel zin in hebt. Je gaat studeren in een nieuwe stad of redelijk dicht bij huis. Hopelijk heb je een prima kamer of studio gevonden en ben je niet te lang aan het zoeken geweest. Kun je de kamer zo in of is er een likje verf nodig? Hopelijk loop je niet tegen teveel problemen aan, mocht de vorige bewoner er niet zuinig mee om gegaan zijn dan is het mogelijk om de EAZYFIX® Premium Muurvuller te gebruiken om enkele gaten in de muur te dichten. 

De grote schoonmaak

Afhankelijk van het soort woning beginnen wij graag bij de keuken met schoonmaken. Niet alle studentenwoningen beschikken over een eigen keuken, toilet en badkamer. In dat geval begin je natuurlijk met het schoonmaken van je kamer. Na de keuken beginnen wij direct met de badkamer gevolgd door de slaap- en woonkamer. Hopelijk is de gehele woning hierna schoon en kunnen jullie direct beginnen met het plaatsen van de nieuwe inrichting.

Nieuwe meubels

Wij vinden het inrichten van een nieuwe woning het leukste van de hele verhuizing, het is nu tijd om van de woning je eigen plekje te maken! Wij maken bijna nooit gebruik van de aanwezige meubels, je weet namelijk niet hoe er met de huidige meubels is omgegaan en wat er in de studentenwoning gebeurd is. Wij kiezen er zelf vaak voor om gebruikte meubels te vervangen, afhankelijk van de huidige staat. Het bed en matras vervangen we altijd door ons eigen bed, de meubels die er nu in staat zetten we in een opslagplaats en laten we daar staan tot we vertrekken uit onze nieuwe studentenwoning.

Het opfleuren van de nieuwe woonomgeving

Studentenkamers staan niet bekend om hun prachtige interieur, ruime kamers en schone leefomgeving. Wij proberen er met kleine aanpassingen het beste van te maken. Je kunt ervoor kiezen om enkele houtsoorten toe te voegen aan de kamer of woning, op deze manier geef je de woning een hele andere uitstraling! Je kunt hout of kurk aan de muur plakken voor wat extra isolatie of maak een prachtige wand die je als afscheiding gebruikt. Zo staat je bed toch niet in het zicht van de woonkamer en heb je iets meer privacy tijdens het slapen.