Gezonde eetgewoontes zijn beter dan diëten!

Onze eetgewoonten bepalen rechtstreeks onze gezondheid, dit is bij iedereen bekend. Mensen die slechte eetgewoonten hebben zullen een ongezonder lichaam hebben. Als we dan willen afvallen zullen we ons richten op allerlei strenge diëten. Deze diëten kun je ook vinden op Goedomtedelen.nl Maar daarbij worden vaak ook een paar essentiële ingrediënten volledig uit onze voeding geschrapt. Hierdoor zal je misschien wel minder wegen maar het zal je absoluut niet gezond maken. Elk element is nodig voor je lichaam, of het nu gaat om vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vezels en zelfs vet. Elk van deze voedingsstoffen speelt zijn eigen individuele rol in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Hieronder wordt verder uitgelegd waarom het hebben van een standaard gezonde eetgewoonte vele malen beter is dan een dieet om snel af te vallen. 

Wat is een goede eetgewoonte

Gezond eten betekent niet alleen gekookte maaltijden, minder eten of nee zeggen tegen vet. Gezonde voedingsgewoonten betekenen voedzaam eten, alles op de juiste hoeveelheid en op de juiste manier eten. Door een uitgebalanceerde eetgewoonte te hebben, krijgen we alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor een gezond leven. Deze omvatten eiwitten, vitamines, calcium, verschillende mineralen en vooral veel energie die ons helpt bij onze dagelijkse activiteiten. Gezonde-voeding.nl kan je helpen om gezonde eetgewoontes te behouden zodat je een gezond lichaam krijgt, maar ook behoud.

Welke voeding heeft ons lichaam nodig om gezond te blijven?

Wat we eten, levert alle essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam. Dit voorziet ons lichaam van de juiste hoeveelheid energie om ons dagelijkse werk te doen. En al deze voedingsstoffen komen alleen uit gezonde voeding, niet uit alles wat we eten. Over het algemeen wordt geadviseerd om geen vet uit onze voeding te halen. De ongezonde vetten die niet gegeten mogen worden, worden verzadigde vetten en transvetten genoemd. Enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten, omega 3- en omega 6-vetzuren zijn net als eiwitten en vitamines erg belangrijk voor onze gezondheid. Deze vetten worden opgeslagen onder huidcellen die worden omgezet in energie die nodig is voor fysieke en mentale activiteiten. Het is belangrijk dat we deze opnemen in onze voeding.