Een nieuwe of een tweedehands auto kopen? 

Je wilt een auto kopen. Maar ga je voor een nieuwe of toch voor een tweedehands? In dit artikel vergelijken we beide opties om je te helpen bij je keuze!

 

De voordelen van een nieuwe auto kopen

Een groot voordeel van een nieuwe auto is dat je beschikt over de nieuwste technologieën. Ook heb je minder kans op autopech en onverwachte kosten. Een volledig nieuwe auto heeft zeker de eerste jaren amper onderhoud nodig. Ook hoef je nog niet jaarlijks een APK-keuring te laten doen. Naast dat je dus kosten bespaard, ben je je auto dus ook minder vaak kwijt. Een ander voordeel van een nieuwe auto is dat je hem zelf samen kunt stellen. Zaken als de kleur en aanvullende opties kun je zelf kiezen! Tot slot ziet een nieuwe auto er gewoon mooier en netter uit dan een tweedehands. Naast een modernere uitstraling is een nieuwe auto immers nog geheel vrij van krasjes en deukjes. 

 

De voordelen van een occasion kopen

Er zitten dus verschillende voordelen aan het kopen van een nieuwe auto. Hetzelfde geldt echter voor het kopen van een occasion. Allereerst is een occasion veel goedkoper in aanschaf. Ook kun je een occasion overal waar je wilt laten onderhouden. Wanneer je de garantie van een nieuwe auto wilt behouden ben je verplicht om hem volgens een bepaald schema bij een officiële dealer te laten onderhouden. Daarnaast is een occasion geschikter om enkel WA te verzekeren. Bij een nieuwe auto zul je eerder voor all-risk gaan, wat weer een stuk duurder is. Tot slot kun je modellen kopen die niet meer worden gemaakt wanneer je kiest voor een occasion. Bijvoorbeeld een Peugeot 206 of Volkswagen Scirocco! 

 

De beste optie

Zoals je ziet hebben beide opties voordelen. Voor de ene persoon zal een nieuwe auto de beste optie zijn, en voor de ander zal een occasion de beste optie zijn. Ben je nog opzoek naar een occasion in Hoeven en omstreken? Kijk dan eens bij RP Automotive.