Dit zijn de populairste pizza’s!

(Bijna) iedereen houdt er wel van; pizza. In bijna ieder restaurant ter wereld is het wel te krijgen. Maar wat zijn nou de populairste pizza’s? 

 

Pizza Margherita: de Italiaanse vlag!

Misschien wel de bekendste pizza ter wereld is de pizza Margherita. Deze pizza is in 1889 vernoemd naar koningin ‘Margherita’ van Italië. De pizza Margherita kenmerkt zich door de drie ingrediënten; tomaten, mozzarella en basilicum. Samen vormen deze de kleuren van de Italiaanse vlag! Omdat er enkel simpele ingrediënten worden gebruikt, lust bijna iedereen deze pizza wel. 

 

Pizza Salami: hetzelfde als Pepperoni?

Een ander erg bekende pizza is de pizza Salami. Veel mensen denken dat de pizza Salami hetzelfde is als de Pepperoni pizza (welke tevens immens populair is), maar dit is niet helemaal waar. Het verschil is namelijk dat “Pepperoni” een variant van de salamiworst is. Verder lijken de pizza’s wel veel op elkaar; naast de worst bevatten beiden tomatensaus en kaas. 

 

Pizza Funghi: champignons!

In het Italiaanse bekend Funghi “champignons”. Dat is dan ook het belangrijkste kenmerk van de pizza Funghi! Daarnaast bevat deze champignon-pizza; tomatensaus, mozzarella en oregano. 

 

Pizza Hawaii: ananas! 

De pizza Hawaii staat bekend om de ananas die erop zit. Sommigen houden ervan, maar volgens anderen is ananas op een pizza not-done! Deze pizza heeft zijn naam te danken aan het feit dat er in de Amerikaanse staat Hawaii veel ananas wordt gekweekt. Naast ananas bevat de Pizza Hawaii: tomatensaus, kaas en de welbekende hamreepjes. 

 

Pizza Calzone: dubbelgevouwen pizza! 

Een ander erg bekende pizza is de pizza Calzone. Deze pizza is erg uniek omdat deze dubbelgevouwen is. In plaats van een platte ronde vorm, is deze pizza dus een gevulde halve cirkel! De ingrediënten zitten hierbij dus in de binnenkant. Een echte pizza Calzone is gemaakt van zouten brooddeeg, en bevat onder andere salami, ham, mozzarella en ricotta kaas. Verder worden hier nog verschillende ingrediënten aan toegevoegd. Deze pizza is dus rijkelijk gevuld!