Dingen die je kunt maken van epoxy

Epoxy is een enorm leuk materiaal waar je veel mee kunt. De naam klinkt misschien lastig, maar werken met epoxy is eigenlijk relatief makkelijk. In dit artikel vertellen we je wat meer over epoxy en geven we je drie leuke dingen om te maken met epoxy.

Epoxy is een giethars van twee componenten. Als je deze twee componenten met elkaar mengt, begint het materiaal langzaam uit te harden. Epoxy kan alle kleuren hebben en je kunt ook meerdere kleuren bij elkaar voegen. Het harden gaat niet erg snel, waardoor je nog meer dan genoeg tijd hebt om het materiaal te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld met een satéprikker figuren maken in de epoxy.

Werken met epoxy

Werken met epoxy, gaat het beste met materiaal van hoge kwaliteit. Je kunt je epoxy dan ook het beste bij Epoxyshop halen. Het is absoluut niet lastig om met epoxy te werken, waardoor het een fijn materiaal is voor verschillende handwerkactiviteiten. Met epoxy kun je enorm veel dingen doen. Wanneer je de epoxy goed hebt gemengd en gegoten, kan het zijn dat hier wat belletjes in ontstaan. Deze kun je met een gasbrander verwijderen, maar het is wel belangrijk dat je deze niet te lang op dezelfde plek houd. Dan kan de epoxy namelijk gaan verkleuren en dat is natuurlijk zonde.

Een tafel

De meest voorkomende manier om epoxy te gebruiken is in een epoxy tafel. Vaak wordt de epoxy in een spleet van een hardhouten tafel gegoten. De tafel krijgt zo een prachtige streep, glinsterende massa in het midden, wat mooi afsteekt tegen de rustieke, houten tafel. Epoxy is ook uiterst geschikt voor in een tafel, want wanneer het materiaal eenmaal is uitgehard, wordt het enorm hard. Dat zorgt ervoor dat het erg weerbaar is en veel kan hebben.

Sieraden

Epoxy heeft iets weg van glas en dat maakt dat het prachtig is om te gebruiken in sieraden. In deze sieraden kun je van alles toevoegen. Denk aan glitters, kleine figuurtjes, of simpelweg andere verschillende kleuren van epoxy. Je giet de epoxy simpelweg in een mal voor je sieraad en laat het uitharden. Epoxy hecht ook gemakkelijk aan andere materialen, waardoor het bevestigen van hangertjes en dergelijke geen probleem is. 

Onderzetters

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar epoxy is ook een fijn materiaal om onderzetters mee te maken. Omdat het materiaal zo hard wordt wanneer het opdroogt, is het perfect om glazen op te zetten. Daarbij is het gladde oppervlak van epoxy gemakkelijk schoon te maken.