Deze pizza en wijn combinaties gaan perfect samen!

Is pizza jouw lievelingseten? En ben je ook dol op wijn? Deze twee gaan perfect samen! Maar dan moet je natuurlijk wel de juiste wijn kiezen bij je pizza. Er zijn een heleboel verschillende pizza’s met verschillende toppings en smaken, dus daarom zetten we in deze blog voor je op een rijtje welke wijn je het best bij welke pizza kunt eten.

Witte wijn

Kies jij altijd frisse toppings op je pizza? Groentes, zeevruchten of geitenkaas op een pizza gaan heel goed samen met witte wijn. Kies voor een aromatische wijn die een tikkeltje droog is. Heb jij altijd fruit op je pizza, zoals ananas? Dan past een zoete witte wijn hier beter bij.

Rode wijn

Misschien houd je wel meer van vlees op je pizza. Ga jij vaak voor ham, spek of chorizo? Dan kun je hier het beste een rode wijn bij drinken. Ook als je een pizza neemt waarbij de smaak van kaas en tomatensaus overheerst, kun je hier een lekkere romige rode wijn bij drinken. Is pepperoni jouw favoriet? Ga dan voor een krachtigere wijn. En bij een kruidige pizza met bijvoorbeeld salami en veel kruiden, past een fruitige rijpe wijn juist weer beter.

Rosé wijn

Ga jij het liefst voor de simpele maar lekkere pizza margherita? Hier kun je een rode wijn bij drinken, maar ook een rosé wijn is hier erg lekker bij. Als je van de echte Italiaanse smaken van verse basilicum, mozzarella en tomatensaus houdt, komen deze perfect tot hun recht met een lekkere rosé wijn. 

Prosecco

Heb je iets te vieren? Of wil je gewoon wat extra uitpakken met een sprankelende mousserende wijn? Dat kan ook heel goed met pizza! In Italië worden pizza’s en mousserende wijnen wel vaker met elkaar gecombineerd. Dit kan bijvoorbeeld perfect bij een pizza met parmaham of zeevruchten.

WOODSTONE Pizza and Wine

Laat jij je liever zelf adviseren in een restaurant? Dat kan! Bij WOODSTONE Pizza and Wine kun je genieten van de lekkerste pizza’s en wijnen in een echt restaurant. Hier geniet je van geweldige service voor een toegankelijke prijs. Elke avond worden er negen huiswijnen geschonken en een gedurfde WOODSTONE Collection. Er is dus altijd wel een wijn die je zal verrassen. Je zult geen stoffige wijn uitleg krijgen, maar wel een speelse blik op de wijnwereld. Bij WOODSTONE Pizza and Wine zul je zeker een onvergetelijke avond beleven. Want voor een gezellige avond is er niet meer nodig dan goed gezelschap, lekkere pizza en een goede wijn!