De voortgang van je medewerkers goed bijhouden

Om toekomstgericht te werken met je bedrijf, wil je natuurlijk ook dat je medewerkers meegroeien. Door doelen te stellen, een ontwikkelingsplan samen te stellen en de voortgang goed bij te houden kun je er voor zorgen dat je medewerkers naar een hoger niveau worden gebracht. Maar waarom is het belangrijk om de voortgang te controleren? En hoe kun je de voortgang van je medewerkers op een goede manier bijhouden? Dat lees je in onderstaande tekst.

Belangrijk om de voortgang bij te houden

Een terugkerend onderdeel van het werk van een manager of leidinggevende is het controleren van de medewerkers. Je kijkt hierbij naar wat er gebeurd is en vergelijkt de resultaten met de doelen die van te voren gesteld waren. Hierdoor ben je er op tijd bij om indien nodig aan te sturen en kun je onaangename verrassingen voorkomen.

Breng je medewerkers naar een hoger niveau

Daarnaast is de voortgang bijhouden niet alleen van belang voor het bedrijf, maar ook voor de medewerkers zijn. Door gebruik te maken van competentiemanagement kun je medewerkers handvatten bieden om ze naar een hoger niveau te brengen, onder andere door een persoonlijk ontwikkelingsplan. Met de juiste software kun je alle communicatie met je medewerkers, zoals functioneringsgesprekken, gemakkelijk vastleggen in het systeem. Hierdoor kun je ook een representatief overzicht bijhouden van alle medewerkers en de ontwikkelingen.

Hoe kun je de voortgang bijhouden?

  • Er zijn verschillende manieren om de voortgang van medewerkers te controleren en bij te houden.
  • Het functioneren observeren en je bevindingen bespreken
  • Bekijken hoe iemand samenwerkt met collega’s en communiceert
  • Hoe het gedrag van een medewerker in een vergadering is
  • Maak gebruik van enquêtes en feedback

Als je na het bijhouden van de voortgang er achter komt dat er bijsturing nodig is, dan kun je een verbeterplan opstellen. Hier kun je bijvoorbeeld in vastleggen wat het doel is, en hoe de medewerker dit doel kan gaan realiseren. Het is hierbij van belang dat er haalbare en realistische doelen worden vastgelegd. Ook bij het verbeterplan zal de voortgang moeten worden bijgehouden om te bekijken of het doel wordt behaald.