De verschillen tussen PVC vloeren en houten vloeren

Wanneer je een nieuwe vloer wilt zul je moeten kiezen tussen verschillende materialen. Twee veel gekozen opties die veel op elkaar lijken zijn PVC en hout. Maar wat is het verschil precies? Wat zijn de voor- en nadelen van beide materialen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

 

De prijs

Het eerste verschil tussen de twee vloersoorten is de prijs. Over het algemeen zijn echte houten vloeren van Cibo Vloeren iets duurder per vierkante meter dan PVC vloeren. Echter zijn er ook dure PVC vloeren die qua prijs in de buurt komen van de gemiddelde houten vloer. 

 

Het onderhoud

Niet geheel onbelangrijk is het onderhoud van de vloer. Je wilt immers wel dat je nieuwe vloer mooi blijft, zonder al te veel moeite! Op dit onderdeel wint PVC. PVC vloeren zijn namelijk erg makkelijk te onderhouden, simpelweg met een dweil, bezem of stofzuiger. Een houten vloer heeft wat meer onderhoud nodig. Hierin kan namelijk vocht trekken of andere soort vlekken wanneer je deze niet snel genoeg verwijderd. Ook moet een houten vloer om de zoveel tijd volledig behandeld worden. Aanzienlijk meer werk dus dan een PVC vloer!

 

Gehorigheid 

Een ander belangrijk aspect is de gehorigheid. Niemand houdt ten slotte van geluidsoverlast. Ook op dit onderdeel scoort PVC beter. Hout is namelijk redelijk gehorig, terwijl PVC bijna stil is. Om deze reden wordt er in appartementen dan ook bijna altijd voor PVC gekozen in plaats van hout. 

 

Het leggen van de vloer

Ook verschillen beide materialen in het gemak van leggen. Zo is een PVC vloer relatief makkelijk zelf te leggen, vooral de klik variant. Een houten vloer is daarentegen moeilijker te leggen, het wordt dan ook aangeraden dit door een professional te laten doen. Ook dit brengt weer extra kosten met zich mee. 

 

De uitstraling

Zijn er dan écht geen redenen om voor een houten vloer te kiezen? Jawel! Veel mensen vinden namelijk dat een houten vloer er veel mooier uitziet dan een PVC vloer. Voor sommige mensen weegt dit zó zwaar, dat zij ondanks de bovenstaande punten toch voor een houten vloer kiezen.