De juiste wielen een zachte vloer

Heb je thuis of op je werk weleens materialen die je op regelmatig moet verplaatsen? Het tillen van deze materialen is natuurlijk nogal veel werk om te doen. Daarom is het ook gemakkelijk dat hieronder wielen onder geplaatst worden om dit gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Heb je thuis of op het werk te maken met een zachte vloer? Dan is het belangrijk om zachte zwenkwielen te kopen. Uiteraard komt er veel meer bij kijken. We vertellen er in dit artikel meer over. 

Tapijt & vloerbedekking 

Heb je thuis bepaalde stoelen welke regelmatig verplaatst zullen worden? Dan is het wel zo fijn dat je deze niet altijd meer hoeft op te tillen. In de praktijk zal vaak ook met deze stoelen geschoven worden wat natuurlijk ten koste zal gaan van het tapijt of vloerbedekking. Daarom is het in deze gevallen ook beter om de stoelen en wellicht ook bepaalde meubels te voorzien van meubelwielen. Hierdoor blijft de ondergrond intact, maar ook voor de mensen die al wat op latere leeftijd zijn is het gemakkelijker bepaalde meubelen te kunnen verplaatsen zonder al te veel moeite hiervoor te hoeven doen. 

Wielen voor in het magazijn

Moet er regelmatig wat in het magazijn worden verplaatst? Dan heb je vaak te maken met een rubberen wielen als het om een zachte vloer gaat. De keuze voor een rubberen wielen is om geluidsoverlast te voorkomen. Hierbij kun je de wielen namelijk niet horen rijden. Bij een magazijn wordt het meest gekozen voor nylon zwaarlast wielen. Deze wielen zijn zeer sterk en beschikken over een draagvermogen van wel 3.000 kilogram per wiel. Dit is vooral in een magazijn wel handig waar vaak vele zware materialen verplaatst worden van locatie A naar locatie B. Moet er tevens van buiten het magazijn naar in het magazijn gereden worden? Dan is de keuze voor polyurethaan zwaarlastwielen het beste doordat deze wielen wat meer demping hebben dan de nylon zwaarlastwielen. 

Advies inwinnen 

Uiteraard is elke situatie verschillend. Wil je daarom ook precies weten welk type wiel voor jou het beste is? Dan kun je ervoor kiezen om wat advies in te winnen bij de expert op het gebied van wielen.