De grootste woontrends van 2021

Scandinavisch en Japanse mix

De Scandinavische en Japanse stijl zijn al vrij minimalistisch, eenvoudig en functioneel. En de functie van beide, bekend als japandi-stijl, is dat ook. De witte kleur domineert alle omgevingen, natuurlijk hout, materialen en organische vormen met alle invloed van de grote Scandinavische en Japanse ontwerpers van de jaren 50 zijn de belangrijkste kenmerken. 

 

Persoonlijkheid

De laatste tijd is de meest opvallende trend in interieurdesign en -decoratie gericht op het personaliseren van ruimtes. Dat wil zeggen, rekening houden met de persoonlijke stijl bij het creëren van onze woning, zonder zo veel vast te houden aan de mainstream, of aan wat de experts denken over de nieuwste trends. Het stimuleren van creativiteit door het zoeken naar de eigen persoonlijke expressie is de belangrijkste stijl van de meerderheid geworden en dit heeft grote invloed gehad op de mogelijkheden die het internet biedt. Het hebben van toegang tot zoveel informatie stelt ons in staat om nieuwe mogelijkheden te leren kennen. Naast het online vinden van producten hebben we met een simpele klik toegang tot inspirerende ideeën en modellen uit de hele wereld. Dit stelt ons in staat om de nuances van onze persoonlijke stijl te definiëren, helpt ons om onze esthetische gevoeligheid te verfijnen en onze voorkeuren te vertrouwen in plaats van simpelweg de mainstream te volgen.

 

Natuurlijke materialen

Contact met de natuur is onmisbaar en is steeds verder weg komen te liggen in ons dagelijks leven, vooral in de grote steden. We hebben het contact met de hemel, de aarde, het water en alle elementen die we buiten aantreffen, waardoor we ons fris, ontspannen en één met de aarde voelen, verloren. Hoe kunnen we deze elementen van de natuur weer in ons leven opnemen? De beste manier is om ze in onze huizen te integreren. De meest voor de hand liggende manier, is door middel van planten, maar niet de enige, je kunt ook andere elementen die in de natuur te vinden zijn in je decoratie gebruiken: steen, hout, zeeschelpen, strandzand, hout of stro. Of u kunt ook foto’s of muurschilderingen van deze elementen toevoegen, als u de echte elementen niet bij de hand hebt.

Kijk voor meer woontrends en leuke blogs op https://woonfijn.be & https://fijnwinkelen.nl.