De e-scooter wordt steeds populairder

Elektrische scooters worden steeds meer verkocht. De reden hiervoor is dat de prijs-kwaliteitverhouding beter is geworden. Een elektrische scooter kostte eerst rond de €4.500, tegenwoordig kan je er al een kopen voor iets meer dan €1.500. Alles wijst erop dat e-scooters steeds populairder worden. Dit zie je onder andere goed terug in Zeeland, waar veel toeristen rondjes rijden op e-scooters en e-choppers. Een e-chopper is onder de toeristen populair en deze is te koop op ez-chopper.nl 

Verkoop is gestegen

De verkoop van e-scooters is flink gestegen. Eén op de vijf nieuwe verkochte snor- en bromfietsen is elektrisch. Ter vergelijking: vijf jaar geleden lag het aandeel elektrische bromfietsen nog op 2 procent. Vorig jaar was dit aandeel 14 procent. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er meer dan 60 procent elektrische scooters verkocht dan een jaar terug. 

De toekomst ziet er rooskleurig uit

In Nederland reden er in 2020 in totaal 62.900 elektrische scooters rond. Dit is 5 procent van het totale scooterpark. De prijs-kwaliteitverhouding zal alleen nog maar beter worden in de toekomst. Ook dienen nieuwe snorfietsen volgens het Klimaatakkoord vanaf 2025 alleen nog elektrisch te zijn. 

 

Nu we in een ‘anderhalve meter samenleving’ leven, constateren BOVAG en RAI Vereniging dat de behoefte aan individueel vervoer toeneemt. Zij denken dat de scooter hierin een belangrijke plaats gaat innemen. 

E-scooters zijn mooier, beter en luxer geworden

De techniek van e-scooters is in de afgelopen jaren flink verbeterd. Vroegers was het altijd maar de vraag hoe lang de e-scooter bleef rijden en hoe betrouwbaar deze was. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De accu- en motortechniek worden namelijk ieder jaar steeds beter. Denk hierbij aan het vermogen, de acceleratie en het rijbereik. 

 

De e-scooter zit vol met interessante gadgets en technische snufjes. Denk aan een digitaal instrumentenpaneel, een alarm systeem, keyless go (zonder sleutel starten), complete led-verlichting, een energie-terugwin systeem, cruisecontrol of zelfs bluetooth waarmee je via de knoppen, een telefoongesprek kunt aannemen. Uiteraard kan dit wel per model verschillen.