De beste tips voor een potje bowlen

Bowlen, iedereen kent het wel. Het is een veelgekozen activiteit. Maar bijna niemand kan het. Bij de meeste mensen landt de bal in de goot. Maar hoe voorkom je dat? Hier ga ik jullie uitleggen hoe je kan bowlen als een professional. 

 

Het begin

De activiteit is gekozen en verrassend genoeg is het bowlen geworden. Het handigst is om een bowlingbaan in de buurt te zoeken. Bijvoorbeeld in omgeving Noord-Brabant de bowlingbaan in Breda genaamd Lot66. Zodat je niet teveel energie verspilt aan het vervoer. Ook is het belangrijk dat je een makkelijk outfit aantrekt zodat je goed en veel kan bewegen. Eenmaal bij de bowlingbaan aangekomen komt het leukste. De schoenen! De schoenen staan bekend om hun rare vorm en uiterlijk. Iedereen vindt ze zo speciaal dat ze veel worden gepost op sociale media. Tip is om de schoenen echt op maat te vragen. Eenmaal de schoenen aangedaan is het tijd om een baan uit te kiezen. Als de baan is uitgekozen mag het bowlen bijna beginnen. Er bestaan verschillende soorten ballen, het is dus belangrijk om de perfecte bal te kiezen. Er wordt aangeraden om een gemiddeld gewicht te pakken.

 

Tijdens het bowlen

Als de bal eenmaal is uitgekozen, is het tijd om te beginnen. Je loopt naar de lijn toe en gooit de bal de baan op. De kunst is om het bowlen gewoon te blijven oefenen. Wel is het altijd belangrijk dat je je handen altijd droog maakt voordat je de bowlingbal pakt.

Om de score bij te houden hebben ze bij de sport bowlen, een speciaal scorebord. Onder je naam staan 2 vakjes. Die vakje staan voor de 2 beurten die je mag gooien. Daaronder staat nog 1 vakje en daar komt het totaal van de 2 bovenste vakjes in. 

 

Na de wedstrijd 

Als de wedstrijd eenmaal afgelopen is, is het belangrijk om terug te kijken. Je kan kijken wat je sterke en zwakke punten waren. Ook kan je voor verdere oefeningen bowling wedstrijden  bekijken of je aanmelden voor toernooien. De kunst blijft hoe meer je oefent hoe beter je wordt.